Wisselkoers.org

Heb je wat geld opzij gezet en ben je op zoek naar de beste manier om het te gebruiken? In deze blog delen we vijf tips voor het slim investeren van je spaargeld. Of je nu wilt sparen voor een doel op de korte of lange termijn, deze tips zullen je helpen om het meeste uit je spaargeld te halen.

Spaarrekening

Het klinkt misschien logisch, maar je spaargeld op een spaarrekening zetten is heel verstandig. Door het aan de kant te zetten, zorg je ervoor dat je er niet meer bij kan, waardoor je dus minder geld uitgeeft aan spullen die niet nodig zijn. Het kost verder geen geld om je geld even aan de kant te zetten en je krijgt zelfs rente over je gespaarde geld. Door iedere maand een deel van je inkomen aan de kant te zetten, bouw je uiteindelijk een mooi bedrag op wat je kan gebruiken als buffer voor je huur, een nieuwe auto of zelfs een mooie vakantie.

Schulden aflossen

Als je elke maand wat geld overhoudt, kan het verstandig zijn om je schulden af te lossen. Rentes die je betaalt kunnen flink oplopen, dus door vroeg te beginnen met het aflossen van schulden bespaar je geld op de lange termijn. Hierdoor krijg je minder last van financiële stress. Daarnaast verbeter je je kredietwaardigheid. Zonder schulden kom je namelijk makkelijker aan een lening.

Bouw aan je pensioen

Het grootste voordeel van zelf sparen voor je pensioen, is dat je zelf altijd toegang hebt tot het geld. Als je genoeg verdient, kan dit in sommige gevallen ook betekenen dat je eerder met pensioen kan gaan. Pensioenzaken zijn echter ingewikkeld, dus raden we u aan om een specialist hiervoor in te schakelen.

Investeren

Het voordeel van investeren is dat het een hogere opbrengst kan opleveren dan een spaarrekening. Rentes liggen vaak lager op een spaarrekening, waardoor investeringen zeet verleidelijk zijn. Het risico is echter wel groter bij investeringen. Gelukkig biedt het investeren van je geld wel een mogelijkheid tot passief inkomen en is je geld inflatiebestendig.

Beleggen

Het verschil tussen investeren en beleggen is vrij simpel. Bij het maken van investeringen heb je zelf invloed op het rendement, terwijl je bij beleggen je geld spendeert wat uiteindelijk vanzelf rendement moet opleveren. Het geld stoppen in grote cryptomunten, zoals Ethereum is een goed voorbeeld. De Ethereum prijzen veranderen namelijk niet als je je spaargeld erin stopt. Ook het beleggen in vastgoed, zeldzame objecten of waardepapieren is een goed voorbeeld. Het uiteindelijke doel is dat dit vanzelf meer geld waard wordt, dan dat je erin hebt gestopt.

Bent u geïnteresseerd in crypto? Neem een kijkje op Anycoindirect en maak een digitale wallet aan.

Ontvang tot wel 12% rente per jaar op jouw crypto door middel van staking.

Bekijk hier hoeveel rente je kunt krijgen: