Wisselkoers.org

Wisselkoers Britse Pond - EUR/GBP omrekenen

Currency Converter EUR/GBP: do, 20 jun.

De koers van de Britse Pond en euro is de verhouding tussen de twee verschillende munteenheden tussen land en land. Voor het omrekenen van de Britse Pond (GBP) naar de euro (EUR), of andersom van euro (EUR) naar Britse Pond (GBP) is het altijd belangrijk om te weten wat de huidige wisselkoers is van vandaag. 

Bij het omrekenen van twee valuta’s tussen bij een bank of wisselkantoor betaal je altijd een kleine fee voor de service. Wat dit is, verschilt per bank of organisatie. De koers Engelse pond/euro veranderd dagelijks. 

Op deze pagina kan je de actuele koers euro Britse pond berekenen, je kan hier het aantal euro’s invullen waarna je het resultaat in Britse pond krijgt. Ook kan je het omdraaien en kan je Engelse pond naar euro omrekenen, zodat je ook daarvan de actuele wisselkoers kan krijgen. 

EUR/GBP koers

Britse Pond (GBP) wisselkoersen

Over de Britse Pond (GBP)

Het Britse pond, oftewel pound Sterling (GBP), is al sinds de 8e eeuw de officiële munteenheid van het Verenigd Koninkrijk. Deze wereldwijd erkende en waardevolle munt wordt ook in bepaalde andere gebieden in de regio gebruikt. Het Britse pond is een stabiele valuta die verdeeld is in zowel munten als biljetten. Munten variëren van 1 Pence tot 2 pond, terwijl biljetten verkrijgbaar zijn in 5, 10, 20 en 50 pond.

De toekomst van het Britse pond blijft sterk afhangen van de economie en de huidige wisselkoers van het Britse pond naar de Euro varieert.

Het Verenigd Koninkrijk neemt geen deel aan de eurozone en blijft zich aan het Britse pond vasthouden. Er zijn in de toekomst ook geen plannen om de Euro aan te nemen.

Wisselkoersen internationale valuta's

Britse Pond kopen? Euro naar Britse Pond

Wanneer je Britse ponden wilt kopen, is het goed om op de hoogte te zijn van de Britse pond koers ten opzichte van de euro. Zodat je kan uitrekenen wat je voor elke euro krijgt. Via de tool bovenaan deze pagina kan je eenvoudig Engelse pond naar euro omrekenen, veel noemen het ook wel GBP naar euro wat een afkorting hiervoor is.  

Laagste wisselkoers via

Dit zijn je opties voor de laagste wisselkoers:

Optie 1: Transferwise Card

Bekijk deal hier.

Optie 2: GWK Travelex

Bekijk deal hier.

Optie 3: N26 Online Bank

Bekijk deal hier.

Ontvang tot wel 12% rente per jaar op jouw crypto door middel van staking.

Bekijk hier hoeveel rente je kunt krijgen: