Wisselkoers.org

Wisselkoers Amerikaanse dollar - EUR/USD omrekenen

Currency Converter EUR/USD: di, 21 mei.

De koers van de Amerikaanse dollar en euro is de verhouding tussen de twee verschillende munteenheden tussen land en land. Voor het omrekenen van de Amerikaanse dollar (USD) naar de euro (EUR), of andersom van euro (EUR) naar Amerikaanse dollar (USD) is het altijd belangrijk om te weten wat de huidige wisselkoers is van vandaag. 

Bij het omrekenen van twee valuta’s tussen bij een bank of wisselkantoor betaal je altijd een kleine fee voor de service. Wat dit is, verschilt per bank of organisatie. De koers Amerikaanse dollar/euro veranderd dagelijks. 

Op deze pagina kan je de actuele koers euro Amerikaanse dollar berekenen, je kan hier het aantal euro’s invullen waarna je het resultaat in Amerikaanse dollar krijgt. Ook kan je het omdraaien en kan je Amerikaanse dollar naar euro omrekenen, zodat je ook daarvan de actuele wisselkoers kan krijgen. 

EUR/USD koers

 

Amerikaanse dollar (USD) wisselkoersen

Over de Amerikaanse dollar (USD)

De Amerikaanse dollar (USD), ook wel bekend als de ‘dollar’, is de officiële munteenheid van de Verenigde Staten en wordt op wereldwijd niveau erkend als een zeer stabiele valuta. Het gaat om één van de belangrijkste munteenheden internationaal. De Amerikaanse dollar wordt niet alleen gebruikt in de Verenigde Staten, maar ook als de officiële valuta in diverse andere landen wereldwijd.

De dollar is verdeeld in munten van 1 cent tot 1 dollar en biljetten in briefjes van 1, 5, 10, 20, 50 en 100 dollar. De huidige wisselkoers van de Amerikaanse dollar naar de Euro varieert afhankelijk van voornamelijk de economie en aan wat zich op internationaal niveau afspeelt. De Verenigde Staten hebben echter geen plannen om de Euro in te voeren als officiële valuta.

Wisselkoersen internationale valuta's

Amerikaanse dollar kopen? Euro naar Amerikaanse dollar

Wanneer je Amerikaanse dollars wilt kopen, is het goed om op de hoogte te zijn van de Amerikaanse dollar koers ten opzichte van de euro. Zodat je kan uitrekenen wat je voor elke euro krijgt. Via de tool bovenaan deze pagina kan je eenvoudig Amerikaanse dollar naar euro omrekenen, veel noemen het ook wel USD naar euro wat een afkorting hiervoor is.  

Laagste wisselkoers via

Dit zijn je opties voor de laagste wisselkoers:

Optie 1: Transferwise Card

Bekijk deal hier.

Optie 2: GWK Travelex

Bekijk deal hier.

Optie 3: N26 Online Bank

Bekijk deal hier.

Ontvang tot wel 12% rente per jaar op jouw crypto door middel van staking.

Bekijk hier hoeveel rente je kunt krijgen: