Wisselkoers.org

Inspelen op veranderende valuta koersen 

Bij de handel in valuta zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Denk bijvoorbeeld aan de economische staat van een land, recente veranderingen in het monetair beleid, enzovoorts. Valuta koersen kunnen een goede inschatting geven van de richting, waarop deze zich de komende periode zal ontwikkelen. Houd er rekening mee, dat valuta zeer volatiel zijn. Het maakt dat de koers snel op en neer kan bewegen. Dit geldt in het bijzonder voor digitale valuta, cryptocurrencies. Deze volatiliteit is een van de redenen dat valuta vaak gebruikt worden voor daytraden. Op deze pagina lees je meer over de manier waarop je in kunt spelen op veranderende valuta koersen. 

Valuta koersen online raadplegen 

Er zijn verschillende manieren om valuta koersen te vergelijken. Welke koersen zijn de afgelopen uren sterk gestegen? Bij welke valuta koersen is het raadzaam om even te wachten met een investering, als gevolg van een dalende trend? Onder meer online brokers bieden vaak een handig dashboard, waarop alle koersen van valuta te vinden zijn. Ook het gebruik van een valuta calculator kan een optie zijn. Een valuta calculator is een online tool, welke je vraagt om twee munteenheden in te voeren. Vervolgens zie je in een oogopslag wat een munt X in munt Y oplevert. 

Manieren om valuta koersen te lezen 

Neem ter voorbeeld de koers EUR/USD, waarbij je de Euro tegenover de Amerikaanse Dollar plaatst. Wanneer deze koers een waarde van 1.15 heeft, wil dat zeggen dat iedere Euro je 1.15 Amerikaanse Dollar oplevert. Mocht de valuta koers naar boven bewegen, dan betekent dit dat de Euro ten opzichte van de Amerikaanse Dollar meer waard wordt. Andersom betekent een dalende EUR/USD-koers dat de Euro minder waard wordt ten opzichte van de Amerikaanse Dollar. De koers van een valuta wordt bepaald op basis van vraag en aanbod. 

Technische analyse uitvoeren op valuta koers 

Het is verstandig om een technische analyse op een valuta koers los te laten, wanneer je een investering in een bepaalde valuta overweegt. Vaak bieden online brokers de mogelijkheid om een dergelijke analyse uit te voeren. Het kan iets zeggen over de bewegingen op korte termijn. Kijk hierbij bijvoorbeeld naar de RSI-indicator. Deze vertelt of een bepaalde valuta overbought of oversold is. In het eerste geval is een daling van de valuta koers aannemelijk. Mocht er sprake zijn van een valuta welke oversold is, dan ligt een stijging van de valuta koers voor de hand. 

Factoren die valuta koersen beïnvloeden

Eerder werden al een aantal graadmeters genoemd, welke van invloed kunnen zijn op de koers van een valuta. Er is meer om rekening mee te houden. Kijk bijvoorbeeld naar de export van een land. Mocht Nederland veel producten naar Amerika exporteren, dan neemt de vraag naar de Euro toe. Een Amerikaanse onderneming heeft immers Euro’s nodig om producten hier af te kunnen rekenen. Andersom zorgt de import van producten vanuit Amerika voor een daling van de waarde van de Euro. In dit geval wordt er een grote hoeveelheid Euro’s aangeboden, om deze in te kunnen ruilen voor Amerikaanse Dollars. 

Laagste wisselkoers via

Dit zijn je opties voor de laagste wisselkoers:

Wise.com

N26 Creditcard

Ontvang tot wel 12% rente per jaar op jouw crypto door middel van staking.

Bekijk hier hoeveel rente je kunt krijgen: