Wisselkoers.org

Cryptocurrency koers van verschillende munten vergelijken

De handel in digitale valuta, cryptocurrencies, is de afgelopen jaren flink toegenomen. Het is een relatief nieuw beleggingsproduct, welke vaak gebruikt wordt voor daytraden. Om een hoog rendement te kunnen behalen met daytraden is een hoge volatiliteit belangrijk. Analyseer je de cryptocurrency koers van een willekeurige digitale munt, dan zal direct duidelijk zijn waarom men juist voor een cryptocurrency kiest bij daytrading. De cryptocurrency koers van digitale munten kan soms met meer dan tien procent op en neer gaan per dag. In dit artikel lees je meer over het interpreteren en analyseren van cryptocurrency koersen. 

 Online cryptocurrency koersen opzoeken

Er zijn diverse websites waarop je de cryptocurrency koersen van verschillende digitale munten kunt bekijken. Houd rekening met een kleine vertraging in het inladen van deze koersen. Dat geldt in het bijzonder voor websites met een calculator voor cryptocurrency koersen. Betrouwbaarder is het bekijken van koersen op een digitale handelsbeurs voor deze vreemde valuta. Hier vind je real-time cryptocurrency koersen. De koers van een cryptocurrency wordt gebaseerd op vraag en aanbod. 

App om cryptocurrency koersen te volgen 

Naast de verschillende websites en handelsplatformen, kun je ook voor het gebruik van een app kiezen. In de app houd je de verschillende cryptocurrency koersen eenvoudig in de gaten. Het is vaak zelfs mogelijk om je per pushbericht op de hoogte te laten brengen, als de koers sterk beweegt. 

Interpretatie van cryptocurrency koersen 

Bij cryptocurrency koersen vergelijken is het belangrijk om te kijken naar de munt waarmee een cryptocurrency koers bepaald wordt. De meeste handelaren die in cryptocurrencies investeren kijken naar de waarde van een munt in Bitcoin. Door dit voor iedere munt te doen, is het heel eenvoudig om een vergelijking te maken in de waarde van de verschillende munten. Je zou ook kunnen kijken naar de waarde van een munt in Euro of bijvoorbeeld in Amerikaanse Dollar. De meeste munten zijn maar een duizendste of zelfs tienduizendste deel van een Bitcoin waard. Men spreekt bij deze lage bedragen in Bitcoin ook wel van Satoshis of kortweg sats. Eén sat heeft een waarde van een honderdmiljoenste deel van de Bitcoin. 

Factoren die een cryptocurrency koers beïnvloeden 

Verschillende factoren hebben invloed op de cryptocurrency koers. Regelmatig dreigen grote landen de handel in deze digitale munten te reguleren met strenge regels. Het is nieuws wat de koersen van digitale munten negatief kan beïnvloeden. De cryptocurrency koers neemt hierdoor af. Dat gebeurt ook, wanneer er door invloedrijke handelaren negatief over blockchain technologie gesproken wordt. Onder meer het feit dat er veel energie verbruikt wordt bij het minen van deze munten, is voor sommigen een reden om kritiek te uiten. De hoge volatiliteit en daarmee het hoge risico wat handelen in digitale munten met zich meebrengt is er een ander voorbeeld van. 

Sommige handelsplatformen bieden de mogelijkheid aan om digitale munten tegen een hoge rente te staken. Dit betekent in de praktijk dat je de munten op een digitale spaarrekening zet. Zo’n hoge rente wordt vaak maar tijdelijk aangeboden, wat de vraag en daarmee de cryptocurrency koers kan doen laten stijgen.

Ontvang tot wel 12% rente per jaar op jouw crypto door middel van staking.

Bekijk hier hoeveel rente je kunt krijgen: