Wisselkoers.org

Tegenwoordig heeft haast iedereen gehoord van Bitcoin. De cryptomunt is regelmatig in het nieuws. Bitcoin biedt tal van investeringsmogelijkheden en de bekendheid bij het grotere publiek gaat hand in hand met een steeds toenemende acceptatie van Bitcoin als betaalmiddel. Op verschillende plekken kun je al een auto kopen met Bitcoin.

Rechtstreekse betaling

Het komt steeds vaker voor dat je rechtstreeks kunt betalen met jouw Bitcoin. El Salvador accepteert zelfs als eerste land ter wereld BTC als wettig betaalmiddel. Dit heeft als gevolg dat bedrijven de digitale munt moeten accepteren in ruil voor hun diensten of goederen. Winkels moeten hiervoor over de juiste apparatuur beschikken. Ook gaat de overheid van El Salvador BTC accepteren voor het betalen van belastingen. Het vertrouwen dat wereldwijd meer en meer in Bitcoin wordt gesteld, maakt het mogelijk om zelfs grote aankopen rechtstreeks uit te voeren. Dit is een stuk makkelijker dan eerst je BTC omzetten naar bijvoorbeeld euro’s, omdat je hier alleen je wallet voor nodig hebt. Kosten voor bijvoorbeeld de verzekering auto moet je vooralsnog wel in reguliere valuta betalen.

Wie accepteren BTC?

Wanneer de waarde van jouw portfolio flink is gestegen, wordt het steeds aantrekkelijker om iets van je Bitcoin uit te geven. Voordat je besluit om een nieuwe auto te kopen met jouw Bitcoin moet je wel eerst even uitzoeken welke bedrijven en/of particulieren BTC accepteren. Bij het uitzoeken van jouw droomauto moet je ook de koers goed in de gaten houden, want door de hoge volatiliteit van Bitcoin kan het voorkomen dat je meer of juist minder BTC nodig hebt voor de aankoop. Vraag de verkoper naar de voorwaarden die worden gehanteerd. Een goede manier om in te spelen op de snelle veranderingen in de markt, is door trading bots te gebruiken. Hiermee kan jouw investering snel groeien. Handelen is echter zeer riskant en het kan ook gebeuren dat je jouw inleg (deels) kwijtraakt.

Lightning network

Veelgehoorde kritiek op Bitcoin als betaalmiddel is de lage transactiesnelheid. Transacties worden slechts eens per 10 minuten door miners in een block geplaatst. Ook kan het verwerken van een BTC transactie duur zijn en kan de mempool vol raken op het moment dat veel mensen op hetzelfde moment willen betalen. Het Bitcoin Lightning Network biedt de oplossing. Deze extra secundaire laag op het netwerk van Bitcoin is momenteel de bekendste schaalbaarheidsoplossing van BTC en maakt instant betalen mogelijk. Het Lightning Network is in staat om duizenden transacties per seconde te verwerken. Bitcoin is in dit geval de settlement layer en Lightning de payment layer. Het enige dat je nodig hebt om gebruik te kunnen maken van het netwerk is een custodial of een non-custodial wallet. 

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang tot wel 12% rente per jaar op jouw crypto door middel van staking.

Bekijk hier hoeveel rente je kunt krijgen: