Wisselkoers.org

Bitcoin blijft het populairst onder miners wereldwijd, maar om deze crypto te minen dien je te beschikken over zeer veel kapitaal en moet je hier heel veel werk in stoppen. Gelukkig zijn er nog genoeg andere cryptovaluta die interessant zijn om zelf te minen. Ook kun je besluiten om je aan te sluiten bij een mining-pool. Wij helpen je met dit artikel op weg.

Ethereum

Het blijft vooralsnog interessant om Ethereum te minen. Deze crypto is zeer populair vanwege de ‘smart contracts’ en ‘dApps’. Er wordt gigantisch veel ontwikkeld op dit first-layer platform. Door Ethereum te minen draag jij je steentje bij, want dit heeft namelijk twee doelen. Miners zorgen voor het verifiëren en goedkeuren van transacties en data binnen het netwerk en voegen nieuwe coins toe aan het netwerk. Uiteindelijk is het de bedoeling dat Ethereum overstapt op een Proof-of-Stake consensus-algoritme, maar naar verwachting gaat dit nog enkele jaren duren. De huidige ETH zal pas worden omgezet naar de nieuwste Proof of Stake blockchain wanneer fase 1.5 van ETH 2.0 bereikt is. In theorie kan je zowel een CPU als een GPU gebruiken voor het minen van Ethereum. Energie vergelijken valt wel aan te raden, want door je kosten laag te houden maak je zoveel mogelijk winst op het minen van cryptocurrency.

Dogecoin

Dogecoin begon als een grap, maar in no-time groeide deze cryptovaluta uit tot één van de meest succesvolle munten. DOGE werd voornamelijk gebruikt door Reddit en Twitter gebruikers om fooien te geven. Je kunt deze crypto minen met behulp van CPU of GPU apparaten. Dogecoin maakt gebruik van het Scrypt protocol en de blokbeloning bedraagt op dit moment 10.000 dogecoins per blok. De koers van deze crypto is uitermate volatiel, maar het kan zeker interessant zijn om DOGE te minen.

Ravencoin

Ravencoin (RVN) bestaat sinds 2018 en is voortgekomen uit een hard fork van Bitcoin. Dankzij unieke functies is deze cryptovaluta populair geworden. Een groot voordeel van Ravencoin is dat deze op haast alle grote crypto platformen actief wordt verhandeld, waardoor de coin zeer liquide is en je deze goed kunt verkopen. Vanwege het KawPow protocol en de X16R hash functie is Ravencoin aantrekkelijk voor miners. Momenteel bedraagt de mining beloning 5.000 RVN per blok.

ZCash

Net zoals met Bitcoin is er een maximaal mogelijke voorraad ZCash van 21 miljoen munten. De verwachting is dat in 2032 alle munten gemined zijn. Tot deze tijd kun je ZCash minen. Vanwege het Equihash algoritme vereist dit wel een hoger RAM-geheugen dan bijvoorbeeld het minen van DOGE. Een NVIDIA videokaart is hiervoor het meest geschikt. De huidige beloning voor miners is 2,5 ZEC per blok.

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang tot wel 12% rente per jaar op jouw crypto door middel van staking.

Bekijk hier hoeveel rente je kunt krijgen: