Wisselkoers.org

De afgelopen maanden is de handel in cryptomunten aanzienlijk gestegen in populariteit. Het is goed om voorafgaand aan de daadwerkelijke handel een aantal zaken opgehelderd te hebben. Bijvoorbeeld hoe je het beste kunt betalen. In dit artikel wordt uitgelegd wat PayPal voor jou kan betekenen. Vaak zijn er verschillende betalingsmogelijkheden. PayPal is er één van. Bitcoin kopen met PayPal is mogelijk. Hieronder wordt duidelijk wat de mogelijkheden zijn en welke voordelen het gebruik van PayPal met zich meebrengt. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder!

Crypto kopen met PayPal

Tussen Partijen

Het is vanzelfsprekend onmogelijk om Bitcoins rechtstreeks aan te schaffen. Er bestaat immers niet iets als een ‘Bitcoinwinkel’ of een toegankelijke producent. Bitcoins moeten, net als de meeste andere cryptomunten, aangeschaft worden via een tussenpartij. Deze partij, bijvoorbeeld een online platform, is in staat cryptomunten te verhandelen. De partijen maken het dikwijls gemakkelijk en eenvoudig om de digitale munten te kopen of te verkopen.

De platforms hebben te maken met regelgeving. De wetten en regels kunnen verschillen per land, maar er zijn een aantal regels die wereldwijd gelden. Het is met deze reden dat je, voor je de digitale munten kunt kopen, een verificatieproces moet doorlopen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het uploaden van een identiteitsbewijs en het verstrekken van andere persoonlijke gegevens.

Het voorkomen van fraude

Tevens een waarschuwing: doe goed onderzoek naar tussenpartij die je wilt gebruiken. Voorkom grote schade als gevolg van een fraude. Zeker als zeer persoonlijke gegevens moeten worden afgegeven, is het goed om na te gaan of de betreffende partij betrouwbaar is. Een kopie van een ID-kaart wil je namelijk niet afgeven aan een organisatie met verkeerde en illegale bedoelingen.

De betalingsmogelijkheden

Wanneer het account bij de handelaar is geopend en de stappen van het verificatieproces juist zijn doorlopen, is het mogelijk om cryptomunten te kopen. In de meeste gevallen moet er een bedrag in een account zijn gestort. Hieruit worden de aankopen betaald. De meeste platforms bieden diverse opties aan om te betalen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruiken van je creditcard of het, in Nederland, betalen met iDeal. Het is ook mogelijk om met PayPal te betalen. En dat kan een goede optie zijn. Het gebruik van PayPal kent diverse voordelen.

De voordelen van het gebruik van PayPal

PayPal is een veilige manier om te betalen. Dat is het eerste, en misschien wel belangrijkste voordeel. Elke transactie is op een speciale manier gecodeerd waardoor fraude en diefstal wordt voorkomen. Wereldwijd betalen mensen met behulp van PayPal. Betalen via PayPal heeft een goede reputatie en kenmerkt zich door veiligheid en betrouwbaarheid. Het gebruik is bovendien eenvoudig en de interface is zeer klantvriendelijk. Bij vragen of opmerkingen staat er een behulpzame klantenservice klaar.

Wat kost betaling via PayPal?

Een transactie brengt meestal kosten met zich mee. Wanneer je besluit om Bitcoin te kopen met de betaalmethode van PayPal, rekent PayPal zelf geen kosten. Echter, het is waarschijnlijk dat de partij waar de cryptomunten worden aangeschaft, bijvoorbeeld bij het platform, wél geld vraagt voor een transactie. Het gebruik van PayPal is gratis voor de consument. Bij commerciële transacties rekent PayPal zelden kosten voor de betaler. Dat is in financieel opzicht gunstig! En zoals je hebt gelezen, zijn er naast het financiële voordeel nog veel meer voordelen van toepassing bij PayPal. Maak een weloverwogen keuze bij de betalingsmogelijkheden!

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang tot wel 12% rente per jaar op jouw crypto door middel van staking.

Bekijk hier hoeveel rente je kunt krijgen: