Wisselkoers.org

Wisselkoers Bulgaarse lev - EUR/BGN omrekenen

Currency Converter EUR/BGN: do, 20 jun.

De koers van de Bulgaarse Lev en euro is de verhouding tussen de twee verschillende munteenheden tussen land en land. Voor het omrekenen van de Bulgaarse Lev (BGN) naar de euro (EUR), of andersom van euro (EUR) naar Bulgaarse Lev (BGN) is het altijd belangrijk om te weten wat de huidige wisselkoers is van vandaag. 

Bij het omrekenen van twee valuta’s tussen bij een bank of wisselkantoor betaal je altijd een kleine fee voor de service. Wat dit is, verschilt per bank of organisatie. De koers Bulgaarse Lev/euro veranderd dagelijks. 

Op deze pagina kan je de actuele koers euro Bulgaarse Lev berekenen, je kan hier het aantal euro’s invullen waarna je het resultaat in Bulgaarse Lev krijgt. Ook kan je het omdraaien en kan je Bulgaarse Lev naar euro omrekenen, zodat je ook daarvan de actuele wisselkoers kan krijgen. 

EUR/BGN koers

 

Bulgaarse Lev (BGN) wisselkoersen

Over de Bulgaarse Lev (BGN)

De Bulgaarse Lev (BGN) is sinds 1881 de officiële munteenheid van Bulgarije. Deze munt wordt door heel Bulgarije gebruikt, aangezien het gaat om een valuta met een stabiele reputatie. De lev is te krijgen in munten en bankbiljetten, waarbij de munten variëren van 1 Stotinka tot 2 lev en biljetten beschikbaar zijn in briefjes van 5, 10, 20, 50, en 100 lev.

De toekomst van deze munt is gekoppeld aan de economie en aan de relatie met de Europese Unie. Bulgarije is sinds 2007 lid van de EU, maar nog niet toegetreden tot de eurozone. De Bulgaarse lev blijft dus voorlopig nog de officiële valuta. De Euro wordt echter overal in Bulgarije aangenomen. Sinds 1999 heeft de Bulgaarse lev een vaste wisselkoers met de euro.

Wisselkoersen internationale valuta's

Bulgaarse Lev kopen? Euro naar Bulgaarse Lev

Wanneer je Bulgaarse Leva wilt kopen, is het goed om op de hoogte te zijn van de Bulgaarse Lev koers ten opzichte van de euro. Zodat je kan uitrekenen wat je voor elke euro krijgt. Via de tool bovenaan deze pagina kan je eenvoudig Bulgaarse Lev naar euro omrekenen, veel noemen het ook wel BGN naar euro wat een afkorting hiervoor is.  

Laagste wisselkoers via

Dit zijn je opties voor de laagste wisselkoers:

Optie 1: Transferwise Card

Bekijk deal hier.

Optie 2: GWK Travelex

Bekijk deal hier.

Optie 3: N26 Online Bank

Bekijk deal hier.

Ontvang tot wel 12% rente per jaar op jouw crypto door middel van staking.

Bekijk hier hoeveel rente je kunt krijgen: