Wisselkoers.org

Colombiaanse peso naar euro | Wisselkoers Colombia

De koers van de Colombiaanse peso euro is de verhouding tussen de Colombiaanse Peso (COP) en Euro (EUR) wanneer je de Colombiaanse Peso wil omzetten. Vaak wordt dit ook wel aangegeven als “COP to EUR” of “EUR to COP“, naar de afkortingen van beide munteenheden.

Voor het omrekenen van de Colombiaanse peso (COP) naar de euro (EUR), of andersom van euro (EUR) naar Colombiaanse peso (COP) is het moet je weten wat de wisselkoers is. Deze fluctueert dagelijks.  

Wanneer je een valuta wilt wisselen voor een andere valuta, moet je een kleine commissie betalen. Op deze manier verdient de bank of het wisselkantoor aan het omzetten van het geld. Hoeveel het omzetten kost, verschilt per instantie. Hou er in elk geval rekening mee dat je dus vaak een iets minder gunstige wisselkoers krijgt dan je hier ziet voor de Colombiaanse peso.

Currency Converter COP/EUR: do, 20 jun.

Colombiaanse pesos kopen | Euro naar COP wisselen

Wanneer je Colombiaanse pesos wilt kopen, is het goed om op de hoogte te zijn van de Colombiaanse peso koers ten opzichte van de euro. Zo kan je uitrekenen hoeveel pesos je voor elke euro krijgt. Via de tool bovenaan deze pagina kan je eenvoudig Colombiaanse peso naar euro omrekenen. Hou er rekening mee dat wisselkantoren niet deze omrekening hebben. Je betaalt namelijk iets meer als commissie.

De aankoopkoers op deze pagina is de ideale prijs om de Colombiaanse peso tegen te wisselen. Hoeveel je betaalt voor het omzetten van een Colombiaanse peso van of naar de euro verschilt sterk.

De omrekening op deze pagina geeft je wel een goed idee van de huidige waarde van de munt. Zeker tijdens een economische crisis of andere wereldgebeurtenissen kan de waarde van een munt als de COP flink wisselen. Bekijk daarom voor je een vakantie boekt de koers pesos Colombia. Dan weet je goed wat je pesos waard zijn. 

Heb je nog Colombiaanse pesos van een eerdere reis, dan is het checken van de wisselkoers Colombia ook belangrijk. Het kan zijn dat het niet het juiste moment is om de Colombiaanse peso naar euro om te zetten. Wacht op een moment dat je voor de wissel van COP naar euro zoveel mogelijk euro’s krijgt. 

Wisselkoers Colombia - Hoeveel kost de Colombiaanse peso?

De Colombiaanse peso is de officiële munteenheid en betaalmiddel van Colombia. Betalen in Colombia doe je dus met de Colombiaanse peso. De Colombiaanse peso moet niet verward worden met de peso in veel andere Zuid-Amerikaanse landen. Ondanks de naam, zijn dit andere munteenheden.

Ook als je gaat pinnen in Colombia, zal je Colombiaanse pesos krijgen. Hoeveel de Colombiaanse peso waard is, verschilt per dag. Over het algemeen is 1 COP veel minder waard dan 1 euro. De waarde van de 1 COP is erg laag. Doorgaans kun je 1 euro omzetten naar meer dan 4000 Colombiaanse pesos.

Veelgestelde vragen over de Colombiaanse Peso

De exacte waarde van de Colombiaanse peso (COP) verschilt per dag en kan je in de grafiek bovenaan de pagina bekijken. Hier zie je COP to EUR (dus peso naar euro omzetten) en EUR to COP (dus euro naar peso omzetten). Over het algemeen is de Colombiaanse peso veel minder waard dan de euro, Amerikaanse dollar of Britse pond. Dat betekent dat wanneer je 1 euro omzet naar de Colombiaanse pesos, je dus heel veel Colombiaanse pesos ontvangt.

Een Colombiaanse peso is in vergelijking met de meeste grote valuta weinig waard. Zo krijg je voor meer dan 4000 Colombiaanse pesos normaal gesproken slechts 1 euro. Ga je naar Colombia, dan krijg je dus een flinke hoeveel Colombiaanse pesos bij het omzetten van je euro’s.

Colombia gebruikt de Colombiaanse peso, afgekort COP. Hoewel veel landen de peso hebben, zijn dit niet dezelfde munteenheden. Een Mexicaanse peso kan je niet gebruiken in Colombia. Je moet deze dan eerst laten wisselen naar een Colombiaanse peso.

Ontvang tot wel 12% rente per jaar op jouw crypto door middel van staking.

Bekijk hier hoeveel rente je kunt krijgen: