Wisselkoers.org

Wisselkoersinformatie komt zeer goed van pas als jij aan de slag wilt met het daytraden van crypto. Daytraden kan zowel met crypto als met aandelen, opties en obligaties. Deze vorm van handelen houdt in dat je crypto koopt op de beurs en deze dezelfde dag nog verkoopt. Vanwege de grote volatiliteit in cryptocurrencies kun je hier goed mee verdienen.

Handel volgens een plan

Bij iedere trade is het belangrijk dat je handelt volgens een plan van aanpak. Je kunt bij verschillende brokers eerst oefenen met nepgeld. Zodra je het aan- en verkopen onder de knie hebt kun je echt geld op het spel gaan zetten. Zorg dat je weet wat je koopt en verkoopt, wat jouw stoploss is en wanneer je winst pakt. Door een goed plan te hebben minimaliseer je de risico’s op het verliezen van je inleg. Succesvolle traders weten wat er speelt op de markt en blijven leren. Lees voordat je aan de slag gaat het laatste nieuws, bekijk de fear and greed index om te kijken wat het sentiment in de markt is, lees whitepapers en bezoek fora. Er zijn talloze boeken en blogs beschikbaar over traden en cryptocurrencies waar je veel van kunt leren. De markt is altijd in beweging, dus zorg ervoor dat jij niet blijft stilstaan.

Gebruik TA

Platforms bieden verschillende manieren waarop jij de cryptomarkt kunt analyseren. Maak gebruik van deze mogelijkheden en bekijk historische gegevens om zo de richting van de markt te voorspellen. Om altijd direct toegang te hebben tot de markt is het verstandig om mobiele apps te installeren. De cryptomarkt is namelijk 24/7 in beweging. Zorg voor thuis dat jij internet afneemt bij de beste internet-provider, want je hebt een stabiele internetverbinding nodig om te kunnen handelen. De waarde kan binnen enkele minuten hard toenemen of afnemen, dus het is belangrijk dat jij direct kunt handelen als daytrader.

Transactiedagboek bijhouden

Door een transactiedagboek bij te houden heb jij altijd inzicht in eerdere trades. De ervaring die je hebt opgedaan kan je goed van pas komen. Zo maak je overzichtelijk op hoeveel procent van je trades jij winst hebt behaald en op welke trades je hebt verloren. Daytraden kent veel risico en het is dan ook niet realistisch om te verwachten dat jij op iedere trade winst gaat behalen. Tegenwoordig is er speciale software voorhanden waarmee je jouw handelshistorie op kunt slaan. Denk bijvoorbeeld aan jouw entry, de prijs, je exit en het volume. Na verloop van tijd kun je deze informatie gebruiken om steeds betere beslissingen te maken en indien nodig je strategie aan te passen. Er is geen perfecte entry, dus bedenk voordat je een trade opent wanneer je wilt in- en uitstappen en hou je hier aan. Zo zet je jouw emoties buitenspel.

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang tot wel 12% rente per jaar op jouw crypto door middel van staking.

Bekijk hier hoeveel rente je kunt krijgen: