Wisselkoers.org

Tegenwoordig bestaat er in de crypto wereld ook pinautomaten die jou de mogelijkheid aanbiedt om transacties te maken. Er worden 3 soorten automaten gemaakt door verschillende bedrijven: de bitcoin automaat voor het kopen van bitcoins, het verkopen van bitcoins, en een bitcoin automaat waarmee je allebei kunt. We zullen in deze blog enkele voordelen opnoemen voor het gebruiken van een bitcoin automaat.  

Zo werkt dat

Een bitcoin automaat maakt het voor gebruikers gemakkelijker om te handelen in cryptocurrencies. Bij sommige automaten kun je bitcoins kopen met een creditcard. Je gaat hierbij ook een mobiele telefoon nodig hebben. Hierop moet je ook over een digitale bitcoin wallet beschikken, zodat er verbinding mogelijk is tussen de wallet en de bitcoin automaat amsterdam. Je gaat je creditcard vervolgens scannen en je voert de code in zodat de transactie voort wordt gezet. Hierna stop je geld in de automaat en je zult op het scherm zien hoeveel bitcoins je ontvangt.  

Bitcoins verkopen via een atm

Bij het verkopen van bitcoins via een bitcoin atm moet je bij de machine kiezen voor de optie: geld opnemen. Hiervoor zal je je bankpas nodig hebben. Je scant eerst je bankpas en daarna de code met je telefoon. Je toets vervolgens in wat de hoeveelheid bitcoins is dat je wilt verkopen. Het geld komt dan op je bankrekening te staan. Soms is het mogelijk om het geld in contanten te ontvangen dan hoef je het niet naar de bank over te maken.  

Transactiekosten

Bij het maken van transacties worden er transactiekosten in rekening gebracht. Per dag mag je een maximaal bedrag van 2500 euro wisselen. De transactiekosten voor bitcoin is 10 euro en voor Ether is dat 5 euro. Per dag mag je voor bitcoin een minimumbedrag van 50 euro wisselen en voor ether 15 euro. 

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang tot wel 12% rente per jaar op jouw crypto door middel van staking.

Bekijk hier hoeveel rente je kunt krijgen: