Wisselkoers.org

Dollar koers vs Bitcoin koers, wat is het verband?

Bitcoin is in de loop der jaren niet trager geworden, het is blijven groeien op manieren die de meesten niet hadden verwacht. Het momentum van Bitcoin is te bewonderen. Nog maar een paar jaar geleden was Bitcoin relatief onbekend – discussies vonden vaak plaats op forums en onder toegewijde volgelingen. De reguliere media hadden geen idee wat Bitcoin was, totdat Bitcoin de barrière doorbrak en de wereld verraste. In dit artikel zullen we ook kijken naar de USD dollar en hoe Bitcoin anders en voordeliger is.

Bitcoin is gedecentraliseerd van aard

In tegenstelling tot fysiek geld, wordt Bitcoin niet gecontroleerd door een centrale entiteit die de stroom van Bitcoin dicteert. Dat is wat Bitcoin anders maakt dan de USD. De USD kan op elk moment gedrukt en veranderd worden door de regering in Amerika, maar dat is niet het geval met Bitcoin. Het aantal Bitcoins dat bestaat is beperkt, en er zullen er nooit meer gemaakt worden. Het schaarste-element zal het probleem van inflatie oplossen – Inflatie ontstaat vaak wanneer er overuren worden geprint met nieuw geld, waardoor er meer geld in omloop is waardoor de waarde daalt.

Het belang van crypto

Crypto zal in de toekomst zeker een centrale rol spelen, omwille van het doel dat het vertegenwoordigt. Crypto heeft zijn weg gevonden over de hele wereld, zelfs in Nederland. Ervaringen met Bitvavo Nederland laat ons zien hoezeer de cryptomarkt zich in Nederland heeft uitgebreid. Of het nu gaat om crypto’s voor korte of lange termijn, Bitvavo is een uitstekend platform om zaken op te doen, zeker voor mensen die in Nederland aanwezig zijn. Zowel korte als lange termijn beleggen hebben hun eigen voor- en nadelen. Deze moeten elk in ogenschouw worden genomen voordat we beginnen met beleggen via een van beide methodes.

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang tot wel 12% rente per jaar op jouw crypto door middel van staking.

Bekijk hier hoeveel rente je kunt krijgen: