Wisselkoers.org

Ben je bijna klaar met de middelbare school en weet je nog niet helemaal wat je hierna wilt gaan doen? Verdiep je dan eens in een economische studie. In deze tijden waarin we in financieel zwaar weer verkeren, hunkeren we naar professionals die kennis hebben van zaken en die kunnen anticiperen, zodat we ons beter staande kunnen houden nu en in de toekomst. Oftewel, naast dat economie razend interessant is, is het ook een heel nuttig vak, waarmee je echt een steentje bij kunt dragen aan de maatschappij. Het is een zeer brede sector, waarbij je niet alleen sec het vak economie hebt, maar bijvoorbeeld ook commerciële economie, bedrijfseconomie, vastgoed en zo zijn er nog tal van studies waarbij economie de spil is.

Breed inzetbaar

Je hoeft nooit bang te zijn dat je zonder werk komt te zitten als je een economische studie hebt gedaan. In heel veel sectoren is het een pre als je kennis hebt van de (mondiale) financiële markten. Investeren en beleggen is bijvoorbeeld ook een interessant facet waaraan economie ten grondslag ligt. Je zou bijvoorbeeld stage kunnen lopen bij een vermogensbeheer crypto afdeling. Amdax is zo’n bedrijf. Je zou eens op Amdax.com kunnen kijken voor meer informatie. Bitcoin en andere valuta winnen steeds meer terrein. Het wordt voor steeds meer mensen een betaalmiddel en investeringsdoel. Dus hier is dan ook altijd werk in te vinden. Naast het vermogensbeheer kun je je ook inzetten in de vastgoedbranche. Bijvoorbeeld als projectontwikkelaar of assetmanager. Ook in deze studie en in dit werk fungeert de economie als spil. Je bent dus als econoom ontzettend breed en je kunt nagenoeg in elke bedrijf ingezet worden. Omdat het vaak ook om specialistische kennis gaat ben je erg nodig en maakt het jouw positie zogezegd onmisbaar.

Altijd werk

Op dit moment verkeren we ons in een ruime arbeidsmarkt. Er is ontzettend veel werkgelegenheid en je kunt te kust en te keur gaan als het gaat om vacatures. Als econoom kun je anticiperen op deze markt en er je voordeel mee doen. Als specialist kun je hogere salaris-eisen en secundaire arbeidsvoorwaarden stellen. En het ziet ernaar uit dat deze situatie nog wel een tijd blijft aanhouden. Dus wanneer je een economische studie afrondt, bevind je je in een luxe positie. Als je nu nog bezig bent met havo of vwo, dan is het raadzaam om een studiekeuzetest te doen om te kijken wat het beste bij je past.

Bezoek open dagen

Twee keer per jaar zijn er open dagen op scholen. Je krijgt dan de gelegenheid om informatie in te winnen over de studie die jou aanspreekt. Als je nog twijfelt of je wilt je gewoon oriënteren, dan kan het bezoeken van zo’n open dag heel verhelderend werken.

 

Ontvang tot wel 12% rente per jaar op jouw crypto door middel van staking.

Bekijk hier hoeveel rente je kunt krijgen: