Wisselkoers.org

Filipijnse peso naar euro | Koers Filipijnse peso

De koers van de Filipijnse peso euro is de verhouding tussen de Filipijnse peso (PHP) en euro (EUR) wanneer je de Filipijnse peso wil omzetten. Wanneer je deze koers opzoekt, zie je ook vaak termen als “PHP to EUR” of “EUR to PHP“. Dit zijn simpelweg de internationale afkortingen voor de Filipijnse peso en euro.

Voor het omrekenen van de Filipijnse peso (PHP) naar de euro (eur), of andersom van euro (eur) naar Filipijnse peso (PHP) is het altijd belangrijk om te weten wat de huidige wisselkoers is van vandaag. De koers van de Filipijnse peso wisselt namelijk dagelijks en is ook afhankelijk van de wereldeconomie en gebeurtenissen. De enige dag is de Filipijnse peso meer waard dan de andere dag.

Op deze pagina kan je de actuele koers euro Filipijnse peso berekenen, je kan hier het aantal euro’s invullen waarna je het resultaat in Filipijnse pesos krijgt. Ook kan je het omdraaien en kan je Filipijnse peso naar euro omrekenen zodat je ook daarvan de actuele wisselkoers kan krijgen. 

Currency Converter PHP/EUR: do, 20 jun.

Filipijnse peso kopen | Euro naar Filipijnse peso omzetten

Ga je naar de Filipijnen, dan moet je jouw euro’s laten wisselen voor Filipijnse peso’s. Je kan dit doen bij de bank en wisselkantoren, zowel in Nederland als op de Filipijnen. Op deze pagina zie je de actuele omrekening van de euro naar de Filipijnse peso en andersom. Deze EUR naar PHP omrekening is echt de ideale wisselkoers.

In de praktijk betaal je een minder gunstige wisselkoers wanneer je de euro wissel naar de Filipijnse peso. Je betaalt iets meer, zodat de bank of het wisselkantoor wat kan verdienen aan het wisselen van je geld. Houd er rekening mee dat je op luchthavens, met name bij aankomst, meestal veel meer betaalt dan in de stad.

De wisselkoers Filipijnse peso is op de luchthaven vaak het minst gunstig. Wil je euro’s omzetten naar de PHP, dan kan je vaak beter even wachten tot je in de stad bent, of al in Nederland wisselen.

De wisselkoers van de Filipijnse peso is bij Nederlandse wisselkantoren vaak net wat gunstiger.

Wisselkoers Filipijnse peso | Wat kost de Filipijnse peso?

De Filipijnse peso is de officiële munteenheid van de Filipijnen. Betalen op de Filipijnen doe je dus in principe altijd met de PHP. Het is belangrijk om te weten dat de peso van de Filipijnen niet hetzelfde is als de peso van andere landen.

Hoewel ze dezelfde naam dragen, kan je op de Filipijnen niet betalen met bijvoorbeeld de Colombiaanse peso. Ook de waarde van de Filipijnse peso hangt dus niet samen met andere peso’s. Wat de Filipijnse peso kost, verschilt elke dag. Grofweg kun je 1 euro wisselen voor ongeveer 50 Filipijnse peso’s.

Houd echter de wisselkoers Filipijnse peso goed in de gaten, zeker voor vertrek, dan weet je wanneer je het beste je euro’s kan wisselen naar Filipijnse peso’s. Is de omzetting van euro naar PHP gunstig, dan is dat het juiste moment.

Veelgestelde vragen over de Filipijnse Peso

De exacte waarde van de Filipijnse peso (PHP) verschilt per dag en kan je in de grafiek bovenaan deze pagina bekijken. Hier zie je PHP to EUR (dus peso naar euro omzetten) en EUR to PHP (dus euro naar peso omzetten). Over het algemeen is de Filipijnse peso een stuk minder waard dan de euro, Amerikaanse dollar of Britse pond. Ook is de PHP minder stabiel. Dat betekent dat wanneer je 1 euro omzet naar de Filipijnse pesos, je dus een grote hoeveelheid peso’s ontvangt, doorgaans om en nabij de 50.

De Filipijnse peso is in vergelijking met de grote en bekende valuta vrij weinig waard. Iets meer dan 50 Filipijnse peso’s wisselen levert je doorgaans slechts zo’n 1 euro op. Bekijk de wisselkoers Filipijnse peso euro voor de actuele waarde. Tegelijkertijd is de Filipijnse peso wel sterker dan veel valuta in Zuid-Amerika en vergelijkbaar met andere landen in zuidoost Azië. Ga je van de euro naar de Filipijnse peso omzetten, dan krijg je dus een aardige hoeveelheid geld.

Op de Filipijnen wordt betaald met de Filipijnse peso, afgekort PHP. Er zijn veel landen met een peso, maar deze zijn niet aan elkaar verwant, vergelijkbaar met de Amerikaanse en Canadese dollar bijvoorbeeld. Je moet Filipijnse peso’s dus eerst wisselen als je bijvoorbeeld naar een Zuid-Amerikaans land gaat. De Filipijnse Peso kan daar niet gebruikt worden.

Ontvang tot wel 12% rente per jaar op jouw crypto door middel van staking.

Bekijk hier hoeveel rente je kunt krijgen: