Wisselkoers.org

Geld lenen als starter

Het starten van je eigen bedrijf is natuurlijk hartstikke leuk. Eindelijk iets voor jezelf beginnen en doen waar je echt goed in bent. Het starten van een eigen bedrijf is wel een spannende stap en er komt veel bij kijken. Je moet op zakelijk gebied veel verstand hebben van zaken en het maken van omzet. Financieel gezien moet je veel investeren en kan het zijn dat je hier geen budget voor hebt. Veel startende ondernemers maken gebruik van een zakelijke lening om hun bedrijf op te starten. Met dit startkapitaal kunnen ze investeringen maken, zodat het bedrijf sneller groeit. Je kunt hierbij denken aan marketing, website ontwikkelen, bedrijfsauto en inkopen van producten. Maar hoe vraag je een zakelijke lening aan? En bij welke aanbieder doe je het? Wat is de rente? Dit zijn allemaal vragen die beantwoord moeten worden wanneer je als starter kiest voor geld lenen. In dit artikel gaan we deze vragen beantwoorden en kun je daar meer over te weten komen.

Bereid je goed voor

De belangrijkste factor bij het afsluiten van een zakelijke lening is het voorbereiden. Het is van belang dat je weet hoeveel je wilt lenen. Je kunt hiervoor een schatting maken en alle kosten op een overzichtelijke manier noteren. Zo weet je precies wat je nodig hebt aan startkapitaal en wat je precies wilt lenen. Je kunt, wanneer je dat bepaald hebt, op zoek gaan naar een aanbieder waar je het kunt lenen. Vergelijk de verschillende aanbieders met elkaar zodat je een duidelijk overzicht krijgt over de kosten, eisen en looptijd. De looptijd is van belang voor het bepalen van de totale kosten van de lening. Geld lenen is natuurlijk niet gratis en hier zitten kosten aan verbonden die je over het hele leenbedrag moet betalen. Wat bedragen de kosten voor de lening per maand? Zijn er boetes voor het vervroegd aflossen van de lening? Al deze vragen worden vaak beantwoord op de website van de aanbieder!

De eisen

De verstrekker van een lening vraagt altijd naar verschillende documenten vanuit jouw onderneming. Dit zijn jaarrekeningen, zakelijke rekening en de minimale omzet van het bedrijf. Vaak wordt door de verstrekker gekeken of je voldoet aan de eisen voor de zakelijke lening. Wanneer je bijna geen omzet maakt met je onderneming, is het natuurlijk moeilijk om geld te lenen bij een verstrekker. Deze wil natuurlijk ook zekerheid hebben dat de lening zonder problemen wordt terugbetaald.

Reguliere bank

Veel ondernemers denken bij het openen van een zakelijke lening gelijk aan een reguliere bank. Je kunt bij een reguliere bank natuurlijk ook een zakelijke lening openen, maar dit kost vooral veel tijd. De reguliere bank controleert de documenten weken lang en dit betekent dat je op goedkeuring moet wachten. Heb je het geld snel nodig? Dan is het handiger om te kijken naar bedrijven die zich in zakelijke leningen hebben gespecialiseerd. Je kunt op deze manier snel een zakelijke lening aanvragen. Voldoe je aan alle voorwaarden van de verstrekker? Je kunt dan het geld binnen een paar werkdagen op je rekening verwachten!

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang tot wel 12% rente per jaar op jouw crypto door middel van staking.

Bekijk hier hoeveel rente je kunt krijgen: