Wisselkoers.org

Bitcoin, Depositphotos.

De meest populaire cryptocurrencies die 2022 te bieden heeft. Lees onderstaand artikel voordat u via Vestle in crypto CFD’s wilt gaan investeren.

Crypto’s kristallen bal

2021 was een jaar waarin veel meer mensen betrokken raakten bij de wereld van cryptocurrencies. Crypto-bezit maakte een sprong van 178% om 295 miljoen mensen te bereiken, terwijl speculatieve mememunten zoals Dogecoin en Shiba Inu over het algemeen een zeer bemoedigend jaar hadden. Echter, in de woorden van Bloomberg, zelfs voordat de nieuwe variant van Covid-19 in november verscheen, “was de economie klaar om te vertragen”. Een van de redenen kan zijn geweest dat de economische vraag sterker werd, terwijl de industrie niet klaar was om daar met voldoende aanbod aan te voldoen. Dit had inflatie tot gevolg en consumenten werden geconfronteerd met prijsstijgingen van 7%. Naarmate het jaar ten einde liep, werd het duidelijker dat de Amerikaanse Federal Reserve naar verwachting binnenkort de rente zou verhogen en de economische stimulans zou afbouwen, waardoor de risicobereidheid van traders afnam – een daling die aanhoudt nu de spanningen tussen Rusland en de VS over Oekraïne oplaaien.

Eind januari 2022 meldde Bloomberg dat “de lang geregeerde verwachting dat risicovolle activa vooral omhoog zullen gaan, lijkt te zijn doorbroken”. Bitcoin was plotseling ongeveer de helft waard vergeleken met 10 weken eerder, en ook Ethereum was in waarde gekelderd. Cathie Wood’s ARK Innovation crypto ETF, die in 2020 ongelofelijke winsten van 153% zag, is sinds februari 2021 met 55% gedaald. Handelaren waren niet geïnteresseerd in risicovolle activa, en dus, begrijpelijk, leden mememunten zoals Dogecoin en Shiba Inu daaronder. Dogecoin verloor 24% van zijn waarde in één week, waarvan zelfs 12% in één enkele dag. Shiba verloor 18% van zijn waarde in één week. Andere kleine crypto’s zoals Solana, Luna, Cardano en Polkadot zijn ook gekelderd, sommigen verloren 15% in één dag. De goedkoopste digitale munt heeft een toekomst in 2022, maar de vraag is wat voor toekomst. De populairste cryptocurrencies die 2022 te bieden heeft, hebben wellicht meer krediet opgebouwd, maar zelfs dat valt nog te bezien. Voor degenen die in CFD cryptocurrencies willen gaan beleggen bij Vestle, verdiepen we ons nader in de toestand van de cryptowereld nu 2022 in volle gang is.

Cryptocrisis?

Een benoemswaardig punt, is dat niet alle crypto’s gelijk zijn. Mike McGlone, grondstoffenanalist suggereerde dat “De doge munten ervoor zorgden dat beleggers hun verwachtingen de vrije loop lieten”, maar “Bitcoin, Ether en de verspreiding van cryptodollars – het wereldwijde financiële systeem opnieuw zullen doen transformeren”. Zelfs eind januari 2022 waren de stemmen van crypto-enthousiastelingen nog te horen. Feit bleef wel dat Bitcoin, de crypto met de grootste marktwaarde ter wereld, eind januari 45% lager stond dan in november 2021.

Aandelen in Coinbase Global Inc. (COIN), Amerika’s grootste platform voor de handel in crypto’s, namen eind januari een duik van 15,7%, op hetzelfde moment dat Bitcoin 8,7% daalde. “De correlatie tussen COIN en Bitcoin blijft erg sterk”, legde Matt Maley van Miller Tabak & Co uit. Aandelen van crypto mijnbouwbedrijven hadden ook te lijden. De aandelen van Riot Blockchain Inc. verloren 6,6%, en aandelen van Marathon Digital Holdings Inc. verloren 6%. Een interessante uitzondering op de daling van de mememunten in de eerste helft van januari was de crypto Baby Doge, die in de eerste tien dagen van het nieuwe jaar met 99% in waarde steeg, gedreven door het enthousiasme van social media.

De aantrekkingskracht van decimalen

Als u zich afvraagt welke goedkoopste digitale munt een toekomst heeft in 2022, bedenk dan dat één vooruitzicht van goedkopere crypto’s hun denominatie in decimalen is. Eind november 2021 zou één Shiba Inu je $0,00004893 kosten en één SafeMoon was nog minder waard met $0,00000348. Eerder dat jaar was een Dogecoin minder dan een cent waard. Dit kan iets te maken hebben met de charme van mememunten in de ogen van sommige handelaren. “Particuliere beleggers pompen er geld in omdat ze er goedkoop uitzien. Er is een psychologisch element hier”, zei Halsey Minor van Public Mint afgelopen november. Of, om het anders te zeggen: “Niemand wil 0,01 Bitcoin kopen, maar iedereen wil een miljoen Shiba hebben”, in de woorden van Jonathan Azeroual van INX. Sommige handelaren hebben de neiging om te hopen dat met het verstrijken van de tijd elke Shiba één dollar waard wordt. Dit kan een reden zijn waarom de overtuiging dat “de goedkoopste digitale munt een toekomst heeft in 2022” nog steeds standhoudt en heeft gehouden tijdens de turbulentie op de crypto markt in januari jl.

Blik vooruit

De populairste cryptocurrencies die 2022 te bieden heeft, zijn misschien de grootste en meest bekende, maar nu de Amerikaanse regelgevende controle meer focust op crypto’s, zal de tijd het moeten leren. De omvang van de dreigende renteverho

Vestle (voorheen handelend onder de naam iFOREX) is een handelsnaam van iCFD Limited, die door de Cyprus Securities Exchange Commission (CySEC) is gelicenseerd en gereguleerd onder vergunningnummer 143/11. Het materiaal in dit document zijn gecreëerd in samenwerking met Vestle en mag op geen enkele wijze worden uitgelegd, expliciet noch impliciet, direct noch indirect, als beleggingsadvies of als aanbeveling of suggestie voor een beleggingsstrategie met betrekking tot een financieel instrument, op welke manier dan ook. CFD’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. 80.81 % van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren. De in dit document vermelde resultaten uit het verleden of gesimuleerde resultaten uit het verleden vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten. Let op: berekeningen van in het verleden behaalde resultaten kunnen de futures vertegenwoordigen en niet de onderliggende waarde. Volledige disclaimer: https://www.vestle.nl/legal/analysis-disclaimer.html

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang tot wel 12% rente per jaar op jouw crypto door middel van staking.

Bekijk hier hoeveel rente je kunt krijgen: