Wisselkoers.org

Inkomensongelijkheid is een van de grote uitdagingen waarmee de meeste wereldeconomieën vandaag worden geconfronteerd. De welvaartskloof is in de loop der jaren aanzienlijk toegenomen en bereikte in 2020 recordhoogten. De realiteit is dat de onderste helft steeds armer wordt, terwijl de bovenste helft steeds meer rijkdom vergaart. Dat heeft veel mensen overtuigd om op zoek te gaan naar nieuwe investeringsmogelijkheden, zoals crypto’s, om de groeiende inkomenskloof te dichten. Crypto-uitwisselingen zoals de bitcoin era handelsapp zijn online marktplaatsen waar u Bitcoin kunt kopen, verhandelen en opslaan.

Verschillende onderzoekers, academici en financiële experts hebben onderzocht of Bitcoin een einde kan maken aan inkomensongelijkheid. Sommigen geloven dat cryptovaluta zoals Bitcoin toekomstige financiële instrumenten zijn die de wereldwijde economische ongelijkheden zullen stroomlijnen. Anderen zijn ook bezorgd dat crypto zeer volatiel zijn en niet kunnen dienen als een betrouwbare betalingsmethode en activa. Toch zijn er bewijzen dat Bitcoin in staat is om inkomensongelijkheid te bestrijden. Hier volgt hoe Bitcoin de wereldwijde inkomensongelijkheid kan aanpakken. 

Robuuste economische opportuniteiten 

Satoshi Nakamoto bedacht Bitcoin na de financiële crisis van 2008 om de wereldwijde welvaartskloof te overbruggen. Zo heeft de groep het als een gedecentraliseerd betaal- en activamiddel voorgesteld. Sindsdien heeft het tal van economische mogelijkheden geschapen die voorheen niet bestonden. Crypto-uitwisselingsbedrijven behoren tot de belangrijkste begunstigden van de Bitcoin-revolutie. 

Ze stellen gebruikers ook in staat om Bitcoin te verhandelen met andere cryptomunten. Dankzij de vele bedrijven die cryptobetalingen accepteren, kunt u nu Bitcoin gebruiken om activa te verwerven, waaronder onroerend goed. 

Bitcoin biedt verschillende investeringsmogelijkheden voor zowel doorgewinterde als beginnende beleggers. Zelfs als u geen Bitcoin wilt verhandelen of een crypto-bedrijf wilt beginnen, kunt u nog steeds investeren door middel van crypto-delven of -lenen. Bij dit laatste leent u uw Bitcoin-geld tegen rente uit aan bedrijven of particulieren. Degenen met basiskennis van crypto en online marketing kunnen Bitcoin verdienen met affiliate marketing en Bitcoin consultancydiensten. 

Bitcoin is ook de inspiratiebron geweest voor baanbrekende innovaties in verschillende wereldwijde technologiesectoren, met verschillende producten en diensten die eromheen zijn gebouwd. De robuuste economische mogelijkheden bevorderen de financiële inclusie en de groei, die van cruciaal belang zijn om een einde te maken aan de inkomensongelijkheid. 

Gedecentraliseerde transacties 

De financiële systemen in vele delen van de wereld zijn gecentraliseerd, waarbij de overheid alle transacties regelt. De regeringen gebruiken hun centrale banken en wetten om alle financiële transacties te beperken. Dat betekent dat zij ook de geldhoeveelheid en de geldcirculatie beïnvloeden. Het vertrouwen en de rijkdom van het publiek in de handen van één enkele entiteit leggen is echter een riskante zet, met verschillende valkuilen. 

Bitcoin is een gedecentraliseerde digitale munt en activa, die niet onderhevig is aan invloed van de overheid of instellingen. De levering ervan berust uitsluitend op een onderliggend protocol, waardoor het bestand is tegen elke vorm van manipulatie. In tegenstelling tot de traditionele systemen waarbij meestal derden nodig zijn om grensoverschrijdende transacties te voltooien, komt er bij Bitcoinbetalingen geen tussenpersoon aan te pas. 

De afwezigheid van derde partijen en overheidsbeperkingen bij Bitcoin-transacties maakt snelle, goedkope en betrouwbare geldoverdrachten mogelijk. Met Bitcoin kunnen zelfs mensen zonder bank toegang krijgen tot kapitaal en zaken doen met de rest van de wereld, wat financiële inclusie bevordert. Het vergemakkelijkt de kapitaalstromen over internationale grenzen heen, wat de strijd tegen de ongelijkheid van de welvaart ten goede komt. 

Verbeterde transactiebeveiliging 

Veel gemarginaliseerde mensen verliezen vaak geld aan de bureaucratieën van de traditionele financiële systemen. Een van de fundamentele rollen van Bitcoin is het afschaffen van die bureaucratieën. In plaats van onbetrouwbare derde partijen, gebruikt Bitcoin blockchain-technologie om alle transacties te verifiëren en te valideren. Het versleutelt de gegevens op een onomkeerbaar openbaar grootboek, waardoor het voor iedereen uiterst moeilijk wordt om transacties te manipuleren. Het blockchain-grootboek zorgt voor een hoge mate van transparantie in financiële transacties, waardoor investeringen worden aangemoedigd en fraude en corruptie worden ontmoedigd. 

Al met al zal Bitcoin de inkomensongelijkheid niet in zijn eentje opheffen. Het biedt echter robuuste economische mogelijkheden en ideale omstandigheden voor groei en ontwikkeling, waardoor de wereldwijde welvaartskloof aanzienlijk wordt verkleind. 

 

Ontvang tot wel 12% rente per jaar op jouw crypto door middel van staking.

Bekijk hier hoeveel rente je kunt krijgen: