Wisselkoers.org

Moet je investeren in meme coins in 2024?

De cryptomarkt groeit elke dag. Op regelmatige basis worden er cryptoprojecten gelanceerd, van innovatieve en mogelijk revolutionaire cryptomunten, tot de meer ludieke “meme coins”. Wist je dat je ook met deze volatiele en speculatieve cryptomunten heel wat winst kunt maken? In dit artikel vertellen we je alles over het onderwerp en bekijken we of investeren in meme coins in 2024 nog altijd een goed idee is.

Wat zijn meme coins precies?

Meme coins zijn cryptomunten gebaseerd op een internet meme, grapjes of virale online trends. De naam, het logo en de hele identiteit van de coin staan allemaal in het teken van deze meme. Een voorbeeld hiervan is Dogecoin of Shiba Inu, die beide gebaseerd zijn op een meme met een Shiba Inu-hond. Joren Verdoes van Bitcoin Magazine geeft in deze lijst van de beste meme coins een handig overzicht van de meest interessante opties in 2024.

Meme coins hebben een zeer lage tot zelfs geen intrinsieke waarde. De waarde ervan is gebaseerd op speculatie, hype en marktsentiment. De koersen van deze munten zijn dan ook berucht om hun extreme schommelingen. Ze kunnen in korte tijd enorm stijgen in waarde, maar voor hetzelfde geld kunnen ze de dag erna volledig kelderen.

De voordelen van meme coins

Meme coins zijn dus een vrij uniek fenomeen, en er zijn een aantal stevige voordelen die de populariteit van deze cryptomunten kan verklaren.

– Mogelijke winst: de grootste aantrekkingskracht van meme coins is zonder twijfel de extreme volatiliteit die inherent is aan deze crypto’s. Dit kan leiden tot een enorme toename in waarde, vaak tot meer dan duizend procent.

– De lage instapdrempel: in tegenstelling tot traditionele vormen van beleggen zoals obligaties of aandelen, zijn meme coins vaak enorm goedkoop. Dit maakt ze toegankelijk voor een breed publiek, voornamelijk beginnende beleggers die slechts een kleine som geld willen beleggen om kennis te maken met de cryptomarkt.

– Fun en entertainment: meme coins zijn per definitie ludiek en als je betrokken bent bij een online community waarin een bepaalde meme erg populair is, kan beleggen een leuk tijdverdrijf zijn. 

Mogelijke risico’s

Zoals je kunt zien, zijn de voordelen aanzienlijk. Maar deze cryptomunten brengen ook risico’s met zich mee.

– Extreme volatiliteit: de mogelijk spectaculaire prijsstijgingen van meme coins kunnen even snel omslaan naar een dramatische daling. Meme coins zijn dus een erg risicovolle belegging. Beleggers die op het verkeerde moment instappen of te lang vasthouden, kunnen een deel van hun investering verliezen.

– Manipulatie: omdat meme coins weinig intrinsieke waarde hebben (zoals bijvoorbeeld een blockchain voor apps), zijn ze erg gevoelig voor manipulatie. De koers van een cryptomunt kan eenvoudig en kunstmatig worden beïnvloed door hype, nepnieuws, geruchten en andere vormen van marktmanipulatie.

– Een onzekere toekomst: de hype rond een bepaalde meme coin is vaak snel uitgewerkt. Zodra de aandacht van een online community verschuift van de ene meme coin naar een andere, kan de koers instorten. Sommige meme coins zoals Dogecoin blijven jarenlang populair, maar ook de waarde van deze kleppers daalt vaak tot slechts een fractie van hun eerdere “all time high”.

Het belang van de Bitcoin-factor

Maar hoe zit het nu met de situatie van meme coins in 2024? 

De cryptomarkt doet het dit jaar alvast enorm goed. Dit valt te verklaren door meerdere factoren, waaronder algemeen positief marktsentiment, een grotere en bredere aanvaarding van cryptocurrency (ook bij bedrijven en overheden), de lancering van Bitcoin-ETF’s, enzovoort.

Een ander belangrijk aspect dat de hele cryptomarkt voortstuwt, is Bitcoin. De oudste, bekendste, populairste en duurste cryptomunt heeft onlangs een nieuwe piek van meer dan $70.000 bereikt, en er wordt verwacht dat de kaap van $100.000 zal worden overschreden. Bitcoin is zodanig invloedrijk in de cryptosector dat alle andere munten “altcoins” worden genoemd. Als Bitcoin het goed doet, dan doet crypto het goed. En Bitcoin doet het uitstekend dit jaar!

Beleggen in crypto en bijgevolg meme coins is dus een goed idee voor 2024. De kans is zeer groot dat meme coins het binnenkort fantastisch zullen doen, en dat je winst kan maken door er nu in te beleggen. Grijp dus je kans, het is nu of nooit!

Ontvang tot wel 12% rente per jaar op jouw crypto door middel van staking.

Bekijk hier hoeveel rente je kunt krijgen: