Wisselkoers.org

De afgelopen twee jaren stonden in het teken van cryptocurrency. Steeds meer mensen in Nederland besloten te investeren in crypto, waardoor er een heuse cryptokoorts is ontstaan.

Naast Bitcoin zien we dat mensen vaak kiezen voor investeren in altcoins. Wat zijn altcoins precies en is 2023 het jaar om te investeren in dit soort cryptomunten? We zochten het voor je uit.

Altcoins: wat zijn dat precies?

Wanneer je net begint in de cryptowereld zul je diverse begrippen vaak tegenkomen en misschien nog niet herkennen. Zo lees je waarschijnlijk direct al meer over de mogelijkheid om te investeren in altcoins. Altcoins zijn alle andere soort cryptomunten naast de Bitcoin; ook wel alternatieve coins genoemd. Je kunt bijvoorbeeld besluiten om te investeren in Cardano op de ADA koers of in Ripple op de XRP koers. Deze munten zijn allemaal later ‘opgericht’ dan de Bitcoin. Dat betekent dat ze vandaag de dag (nog) veel minder waard zijn, maar ook dat de oprichters ervan hebben kunnen afkijken bij de Bitcoin. Op die manier konden ze de minpunten van de Bitcoin verbeteren en zo met een betere cryptomunt komen.

Hoewel de Bitcoin in het begin de meest populaire munt was én hoewel deze munt nog steeds iets minder dan de helft van de cryptomarkt beslaat, is het zeker interessant om te investeren in altcoins. Al is het alleen al om een beetje variatie in je beleggingsportefeuille aan te brengen. Er is een aantal altcoins dat je in de gaten moet houden voor het nieuwe jaar. Hoewel het nooit officieel voorspeld kan worden wat er met de waarde van crypto gebeurt, zijn er toch diverse experts in crypto die een aantal voorspellingen heeft gedaan. Of je dus een beginner bent of al even investeert in Bitcoin; kijk ook zeker naar de opties van diverse altcoins.

Voordelen van investeren in altcoins

Er zijn namelijk heel wat voordelen te ontdekken waar je van gaat profiteren wanneer je investeert in altcoins. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Door te investeren in altcoins kun je een fijn extraatje verdienen; helemaal wanneer je er voor de langere termijn in investeert.
  • Altcoins hebben een paar voordelen ten opzichte van de Bitcoin. Zo duurt het bij Bitcoin nog steeds een minuut of tien om een transactie te voltooien. Bij sommige altcoins is er slechts een deel van een seconde nodig voor een transactie.
  • Net als de Bitcoin zijn altcoins gedecentraliseerd. Dat betekent dat er geen bank of overheid als tussenpartij is.
  • Altcoins zijn vandaag de dag nog goed te betalen, hoewel daar natuurlijk ook een stijging in te zien is. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar de ETH koers, waar een muntstuk op het moment van schrijven bijna € 3500 waard is. Maar: dit is nog steeds goedkoper dan de Bitcoin, die op moment van schrijven bijna € 43000 waard is.
  • De verwachting van altcoins zijn hooggespannen. We kunnen weinig zeggen over de toekomst van cryptomunten, maar als je naar het verleden van de Bitcoin kijkt zie je dat het vanaf een bepaald punt alleen maar omhoog gaat. 
  • Investeren in altcoins is leuk en spannend, zolang je het zonder emoties doet. Het gaat namelijk gebeuren dat je crypto ineens minder waard is. Handel op zo’n moment niet direct uit emotie, maar kies er juist voor om andere crypto in te slaan aangezien de munten dan voordeliger zijn. De koersen stijgen uiteindelijk bijna altijd weer.

Welke altcoins zijn interessant in 2023?

Nu je wat meer weet over wat altcoins zijn en wat de voordelen ervan zijn, is het wellicht tijd om te gaan investeren. Zoals ieder jaar doen experts voorspellingen van cryptomunten voor het jaar erna. Voor 2023 zien we een aantal interessante altcoins waar je mogelijk in kunt investeren.

Investeren in ETH koers in 2023

Zo mag de ETH van Ethereum niet missen in je beleggingsportefeuille. Het gaat al een tijdje goed op de ETH koers; deze cryptomunt wordt gezien als de beste na de Bitcoin. Dat zien we duidelijk terug aan de stijgende lijn op de koers. Daarnaast verwachten experts dat de waarde in 2023 nog een stuk hoger gaat liggen door diverse ontwikkelingen en verbeteringen op het netwerk.

ADA koers is ook interessant in 2023

Vergeet ook zeker niet om ADA van Cardano toe te voegen. er is onlangs een nieuwe samenwerking aangegaan wat de positie van Cardano versterkt. Daarnaast wordt er vaker met ADA betaald en is er een stroom aan positief nieuws rondom ADA verspreid in de media. Ook dat zorgt ervoor dat de ADA koers een stijgende lijn heeft.

Koop Litecoin in het nieuwe jaar

Tot slot zijn experts goedgezind over de Litecoin, dé cryptomunt die gezien wordt als alternatief op de Bitcoin. Net als de Bitcoin werkt de Litecoin op de blockchain. De verwachting is dat Litecoin een aantal mooie samenwerking aangaat waardoor de prijs van de munt zal stijgen. Hierbij is het voornamelijk aan te raden om op de langere termijn te investeren, wat overigens bij de ADA koers en ETH koers ook het geval is.

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang tot wel 12% rente per jaar op jouw crypto door middel van staking.

Bekijk hier hoeveel rente je kunt krijgen: