Wisselkoers.org

Is crypto een veilige manier om te doneren?

Heb je er ooit over nagedacht waarom een non-profit organisatie cryptocurrency zou willen gebruiken? Wanneer je een non-profit organisatie hebt, weet je hoe moeilijk het is om nieuwe en creatieve manieren te vinden om jouw missie te financieren. Verschillende liefdadigheidsinstellingen hebben verschillende vormen van fondsenwerving, afhankelijk van hun missie, de regio waarin ze actief zijn en andere omstandigheden. Enkele belangrijke factoren voor fondsenwerving blijven hetzelfde: snelle en betrouwbare geldoverdracht, toegang tot wereldwijde financiering en eenvoudig te gebruiken platforms voor donoren. In deze blog lees je waarom crypto’s veilig zijn voor dergelijke organisaties.

Waarom accepteren Cryptocurrency donaties?

Het filantropische potentieel om cryptocurrency te accepteren als donatie, kan liggen bij in ontwikkelingslanden. Deze landen kennen hoge bankkosten, langzame overdrachtsperiodes, lange lijsten met documentatie, wisselkoersen en andere factoren ook een belangrijke belemmering vormen voor internationale donoren.

Belangrijkste kenmerken van cryptocurrencies

De blockchain-technologie biedt veel mogelijkheden voor partijen om een donatie te geven. En voor liefdadigheidsinstellingen om fondsen te werven. Deze technologie zorgt ervoor dat beide partijen zich op een flexibele manier met elkaar te verbinden.

Transparantie en vertrouwen

Wist je dat het grootboek van de blockchain openbaar toegankelijk is? Het zorgt ervoor dat betalingssystemen die op de blockchain zijn gebaseerd alle gebruikers in staat stellen de transacties in te zien, waardoor het systeem zelf zeer transparant is.

Dit kenmerk, samen met het feit dat blockchain-technologie de noodzaak wegneemt voor derden om de transacties te controleren, zou heel goed aan de basis kunnen liggen van een stabiel financieel systeem dat volledig gebaseerd is op vertrouwen tussen de gebruikers. Speciaal daarvoor kun je Cardano munt kopen.

Gedetailleerde weergave

Een ander cruciaal kenmerk van de blockchain-technologie, is de gedetailleerde en veelzijdige representatie die het biedt. Het kan vrijwel elk tastbaar of ontastbaar goed documenteren en wel op zo’n manier dat de status van het goed op elk moment snel en correct kan worden vastgesteld. Terwijl het tegelijkertijd een digitaal betalingsmechanisme biedt om mee te werken. Je kunt dus eenvoudig Ripple munten kopen en deze koppelen aan documentatie.

Snelle donaties

Cryptocurrency transacties gebeuren binnen enkele minuten, soms zelfs seconden, afhankelijk van de cryptocurrency waar je mee te maken hebt. En dit kan onmiddellijk verschil maken in de financieringsinspanningen van non-profitorganisaties met zeer tijdsgevoelige missies, zoals een rampenbestrijding.

Gemakkelijke toegang tot wereldwijde fondsen

Crypto’s zijn wereldwijd en kennen geen staatsgrenzen. Het accepteren van Bitcoin, Ethereum, Litecoin of andere cryptocurrencies, creëert direct een mogelijkheid voor internationale fondsenwerving en geeft u toegang tot donateurs van over de hele wereld.

Discretie

Donoren willen om verschillende redenen anoniem blijven en dat gebeurt zelden. Soms willen ze aanzienlijke bedragen doneren en willen ze geen media-aandacht aantrekken.

Misschien leven ze in landen onder autoritair bewind en mogen ze niet gezien worden wanneer ze doneren aan verschillende doelen. Of ze willen niet dat hun familie weet dat ze regelmatig doneren aan de kerkgemeenschap. Wat de redenen ook mogen zijn, crypto’s kunnen dit probleem direct oplossen. Cryptocurrencies zijn niet noodzakelijk gebonden aan een persoonlijke ID en het geld omzeilt het banksysteem.

Ontvang tot wel 12% rente per jaar op jouw crypto door middel van staking.

Bekijk hier hoeveel rente je kunt krijgen: