Wisselkoers.org

Tijdens het verhuizen of opruimen van je huis kom je nogal wat spullen tegen. Vaak kun je de oude troep die je tegenkomt het beste meteen weggooien. Maar let op, voor oude munten geldt dit juist niet. Jouw oude munten zijn misschien wel een fortuin waard! Kan je wel een extra zakcentje gebruiken? Lees dan snel verder voor 4 gouden tips om je oude munten in te wisselen voor nieuwe munten!

Tip 1: zoek uit wat voor munt je in bezit hebt

Jouw oude munt kan er dan wel heel mooi uitzien, het uiterlijk zegt niets zonder het verhaal erachter te weten. Zoek daarom eerst wat voor soort munt het is. Voor de leken onder ons kun je het beste beginnen met het opzoeken van het muntteken. Hiermee kun je achterhalen waar de munt precies gemaakt werd. Ook de geldwaarde en jaar van uitgifte zijn belangrijke informatie. Als je dit allemaal verzameld hebt kun je dit invoeren in Google en voilà, zie hier de historie van jouw muntsoort!

Tip 2: bepaal de waarde

Nu is het tijd om de waarde te bepalen van je munt(en). De waarde is natuurlijk afhankelijk van welk soort metaal de munten gemaakt zijn. ijB zilveren munten verkopen krijg je hier een aanzienlijk stuk minder geld voor dan als je gouden munten verkoopt. Maar hoe bepaal je nu precies waarde? Dit kun je doen door middel van het internet. Echter, er is hier veel tegenstrijdige informatie te vinden. De betrouwbaarste manier om de waarde in te schatten is dan ook door ze te laten taxeren bij een professional. Dit is de snelste manier om de waarde van jouw munten te bepalen.  

Tip 3: doe je research

Online zijn veel veilingen voor munten verkopen. Ook bestaan er fysieke muntenbeurzen. Door deze veilingen en beurzen zo af en toe te checken, kom je er al snel achter hoeveel jouw munt op dit moment waard is en of de waarde mogelijk nog gaat stijgen. Zo kun je op de voet volgen of het een goed moment is om je munt te verkopen, of dat je beter nog even kunt wachten.

Tip 4: ga nooit direct in zee

Als je een eerlijke prijs wilt krijgen voor je munten, dan kun je ze het beste laten taxeren door een goudexpert. Deze doet daarna meestal meteen een bod op je munten. Echter is deze prijs altijd ietsjes lager dan dat de munten daadwerkelijk waard zijn, omdat men er geld op probeert te vangen. Poets je munten dus nog eens goed op en zorg ervoor dat je meerdere verkopers tegelijk de munten laat bekijken. Zo kunnen ze tegen elkaar opbieden en krijg je een hogere prijs voor je munten!

 

Ontvang tot wel 12% rente per jaar op jouw crypto door middel van staking.

Bekijk hier hoeveel rente je kunt krijgen: