Wisselkoers.org

Je wilt graag een nieuwe tv om je favoriete darts live wedstrijden te kijken, maar je hebt hier geen geld voor. Wat zijn de financieringsmogelijkheden die je kan inschakelen om toch je favoriete sporten te kijken, die ene auto te kopen of een bedrijfspand aan te schaffen. Van kleine financieringen tot grote financieringen, wij hebben het antwoord.

Leasing

Iets financieren in de vorm van leasing kan op drie manieren. Via een financial lease of operational lease. Vooral auto’s worden met leasing gefinancierd, maar ook machines, computers of kopieerapparaten. Om gebruik te maken van de producten betaal je een maandelijks bedrag.

Bij de financial lease sluit je een soort lening af. De leasemaatschappij schiet het volledige bedrag voor en je moet dat in termijnen terugbetalen. Hierbij ben je eigenaar van de machine, draag je het economisch risico en betaal je rente over het geleende bedrag.

In het geval van een operational lease is de leasemaatschappij juridisch en economisch eigenaar van het product/object. In dit geval huur je in plaats van dat je zelf de eigenaar bent. Het maandelijkse bedrag dat je betaald is vaak hoger en het product gaat weer terug naar de leasemaatschappij uiteindelijk. Wel kan je het object kopen van de leasemaatschappij voor de marktwaarde op dat moment.

Als laatst kan je een private lease aangaan. Je least bijvoorbeeld een auto en betaalt een vast bedrag per maand. In dit geval blijft ook de leasemaatschappij eigenaar. Je betaalt zelf de brandstof, boetes en schade bij eigen risico. Na maximaal 60 maanden lever je de auto weer in en wordt alles berekend.

Factoring

Factoring is een manier van financieren die voornamelijk door bedrijven wordt gebruikt. Snelgroeiende bedrijven die investeringen willen en moeten doen kiezen voor factoring. Als het geld bijvoorbeeld nog vastzit bij je debiteuren, maar je wilt echt iets aanschaffen, dan kan dat op deze manier. Een hele andere insteek is factoring gebruiken voor het vrijmaken van kapitaal.

Een factoringmaatschappij schiet de uitstaande bedragen voor. Dit wordt American factoring genoemd. Je gaat als het ware een financiering aan. De voorwaarde is dat je de klant al een factuur hebt verstuurd en de dienst volledig is geleverd. De klant moet in de meeste gevallen binnen 30 dagen het bedrag betalen. Wil je niet 30 dagen op je geld wachten? Dan is factoring wat voor jou.

Informal investors

Wil je een bedrijf starten en heb je geld nodig? Kijk eens of je een aantal informal investors bij elkaar kunt krijgen. Dit kunnen vrienden, familie of onbekende zijn. Het zijn particulieren die in je bedrijf willen investeren en dat later terug krijgen.

Informal investors zoeken vaak naar interessante start-ups en bedrijven om in te investeren. Het kunnen mensen zijn uit het bedrijfsleven die heel goed weten waar de risico’s liggen, maar ook potentie kunnen zien in een opstartende onderneming. Niet alle banken hebben hier zin in en dus moet je zelf op zoek naar investeerders. Ze zorgen niet alleen voor geld, maar ook voor ervaring, kennis en advies.

 

Ontvang tot wel 12% rente per jaar op jouw crypto door middel van staking.

Bekijk hier hoeveel rente je kunt krijgen: