Wisselkoers.org

Bij cryptocurrencies draait alles om decentralisatie, toch? Waarom is het dan zo moeilijk om munten tussen verschillende wallets te versturen? In deze blogpost verkennen we enkele van de beschikbare opties om crypto tussen portefeuilles te versturen, en bekijken we de voor- en nadelen van elke methode. Blijf op de hoogte, en vindt de beste bitcoin wallet.

Waarom is het moeilijk crypto te versturen tussen verschillende wallets?

Een uitdaging waar cryptocurrency gebruikers mee te maken krijgen is de moeilijkheid om crypto tussen verschillende portemonnees te versturen. In tegenstelling tot traditionele fiat valuta’s, die met behulp van een gecentraliseerd netwerk gemakkelijk tussen verschillende rekeningen kunnen worden overgebracht, is crypto gedecentraliseerd en vertrouwt het op een peer-to-peer netwerk.

Daardoor is er niet één enkele bron van waarheid die alle transacties kan verantwoorden. Dit ontbreken van een centrale autoriteit maakt het moeilijker om fraude te voorkomen en verloren of gestolen geld op te sporen. Bovendien kan het ook moeilijk zijn om de verschillende koersen over verschillende beurzen bij te houden. Daardoor kan het versturen van crypto tussen verschillende portemonnees een ingewikkeld en tijdrovend proces zijn.

De beschikbare opties om crypto tussen portefeuilles te versturen

Als het gaat om het versturen van crypto tussen portemonnees, zijn er een paar verschillende opties beschikbaar. De meest populaire optie is het gebruik van een crypto-app zoals Coinbase of Blockfolio. Met deze apps kun je snel en gemakkelijk crypto van de ene portemonnee naar de andere overbrengen. Een andere optie is het gebruik van een peer-to-peer uitwisseling zoals LocalBitcoins.

Met dit soort ruilbeurs kun je direct met een andere gebruiker handelen, zonder via een derde partij te hoeven gaan. Tenslotte kun je ook een traditionele beurs gebruiken zoals Kraken of Binance. Deze uitwisselingen vereisen dat je een proces doorloopt waarbij je je crypto omzet in fiat valuta voor je het naar een andere portemonnee kunt sturen. Welke optie je ook kiest, doe zeker je onderzoek en vergelijk de kosten voordat je je crypto verstuurt.

Ontvang tot wel 12% rente per jaar op jouw crypto door middel van staking.

Bekijk hier hoeveel rente je kunt krijgen: