Wisselkoers.org

In dit artikel willen we je laten zien hoe je jouw badkamer op een goedkope manier kunt inrichten. De badkamer is een belangrijke plek in huis, waar we ons opfrissen en ontspannen. Het is dan ook belangrijk dat deze ruimte functioneel en comfortabel is, maar dat betekent niet dat je er veel geld aan hoeft uit te geven. Hier zijn een aantal tips om jouw badkamer betaalbaar in te richten.

 

Opruimen

Begin met het opruimen van de badkamer. Haal alles uit de kastjes, laden en planken en gooi weg wat je niet meer gebruikt of nodig hebt. Sorteer de overgebleven spullen en bewaar ze netjes op hun plaats. Een opgeruimde badkamer zorgt voor een gevoel van rust en ruimte, en het is de beste manier om te zien wat je al hebt en wat je nog nodig hebt.

 

Hergebruiken en tweedehands

Een van de eerste dingen die je kunt doen om geld te besparen bij het inrichten van je badkamer is het hergebruiken van bestaande items. Als je bijvoorbeeld al een wastafel of bad hebt dat nog in goede staat is, hoef je deze niet te vervangen. In plaats daarvan kun je de ruimte rondom het item opnieuw inrichten, door bijvoorbeeld een nieuw badkamermeubel of accessoires toe te voegen. Daarnaast kan je ook een paar kringloopwinkels bezoeken. De kans is groot dat daar het vintage badkamermeubel van je dromen op je ligt te wachten.

Muren en tegels

Vervolgens kun je kijken naar de muren. Een eenvoudige manier om de uitstraling van de badkamer te veranderen, is door de muren een nieuw likje verf te geven. Kies voor een lichte, neutrale kleur om de ruimte groter te laten lijken. Als je behang hebt, overweeg dan om dit te vervangen door verf. Verf is meestal goedkoper en makkelijker aan te brengen dan behang.

Een andere optie is om de badkamer te betegelen. Tegels zijn duurzaam en gemakkelijk schoon te maken, en er zijn veel verschillende maten, kleuren en patronen om uit te kiezen. Je kunt ervoor kiezen om alleen een gedeelte van de badkamer te betegelen, bijvoorbeeld rondom het bad of de douche, om kosten te besparen.

 

Accessoires en decoratie

Als je geen geld wilt uitgeven aan tegels of verf, dan kun je ook creatief zijn met de accessoires. Plaats bijvoorbeeld wat mooie, gekleurde handdoeken op een stapel in de badkamer, of koop een nieuw douchegordijn. Nepplanten zijn ook ideaal voor in een badkamer. Wel zijn deze wat prijzig. Ga naar kringloopwinkels en zoek wat mooie, en goedkope, decoratie stukken en maak de ruimte helemaal je eigen.

Ontvang tot wel 12% rente per jaar op jouw crypto door middel van staking.

Bekijk hier hoeveel rente je kunt krijgen: