Wisselkoers.org

Een NFT, of non-fungible token, is een digitaal goed dat uniek is en niet in kleinere delen kan worden opgedeeld. Daardoor verschillen ze van traditionele valuta en andere digitale activa zoals tokens en munten. NFT’s worden vaak gebruikt om unieke voorwerpen of ervaringen in virtuele werelden en spellen weer te geven. Omdat ze zo uniek zijn, kunnen ze worden gebruikt om binnen deze werelden een geheel nieuw soort economie te creëren. Een speler kan bijvoorbeeld een NFT gebruiken om een uniek wapen of outfit voor zijn personage te kopen.

Wat is een NFT en wat zijn de toepassingen ervan?

NFT’s, of niet-fungibele tokens, zijn een soort cryptocurrency die digitale of fysieke activa kunnen vertegenwoordigen. In tegenstelling tot Bitcoin of Ethereum, die elk uitwisselbaar zijn met andere eenheden van dezelfde cryptocurrency, zijn NFT’s uniek en kunnen ze niet worden vervangen door een ander token.

Dat maakt ze zeer geschikt voor toepassingen als digitale kunst, verzamelobjecten en videogames. NFT’s zijn al op grote schaal toegepast in de game-industrie, met populaire titels als Fortnite en Decentraland die ze in hun economie opnemen. Naarmate de technologie breder wordt begrepen, is het waarschijnlijk dat NFT’s steeds meer ingang zullen vinden in allerlei industrieën. Op een NFT Marketplaces kun je NFT’s makkelijk kopen!

Waarin verschillen NFT’s van traditionele valuta en andere digitale activa?

In tegenstelling tot traditionele valuta, die gebaseerd zijn op een gecentraliseerd systeem, zijn NFT’s gedecentraliseerd en opgeslagen op een blockchain. Dit maakt ze veiliger en transparanter, en immuun voor vervalsing. NFT’s kunnen alles vertegenwoordigen, van virtuele activa zoals kunstwerken of land tot fysieke activa zoals tickets of spaarpunten. Ze kunnen ook worden gebruikt voor immateriële activa zoals ideeën of merken.

Het belangrijkste verschil tussen NFT’s en andere digitale activa is dat NFT’s niet deelbaar of uitwisselbaar zijn, wat betekent dat ze gemakkelijker kunnen worden getraceerd en verantwoord. Dat maakt ze bijzonder geschikt voor toepassingen waarbij herkomst en eigendom moeten worden geverifieerd, zoals in de kunstwereld. Naarmate de populariteit van NFT’s groeit, zullen we waarschijnlijk meer innovatieve toepassingen van deze opwindende nieuwe technologie zien.

Wat zijn enkele voorbeelden van virtuele werelden en games die gebruik maken van NFT’s?

Enkele voorbeelden van virtuele werelden en spellen die NFT’s gebruiken zijn Rift, Second Life en Age of Empires Online. In deze spellen kunnen spelers voorwerpen en valuta in het spel bezitten, verhandelen en verkopen voor echt geld. NFT’s helpen een veiligere en betrouwbaardere markt voor virtuele goederen te creëren, omdat ze niet kunnen worden gedupliceerd of nagemaakt.

Bovendien kunnen NFT’s worden gebruikt om de eigendomsgeschiedenis van een voorwerp na te gaan, wat nuttig kan zijn om fraude te voorkomen. Naarmate het gebruik van NFT’s blijft toenemen, is het waarschijnlijk dat meer virtuele werelden en spellen deze technologie zullen overnemen.

Ontvang tot wel 12% rente per jaar op jouw crypto door middel van staking.

Bekijk hier hoeveel rente je kunt krijgen: