Wisselkoers.org

Interessante NFT projecten

De wereld van crypto is steeds aan het ontwikkelen en uitbreiden op diverse gebieden. Vroeger kon je beleggen in bitcoins om er later winst hieruit te krijgen.

Naast cryptocurrencies zijn er nu ook NFT tokens in omloop. NFT staat voor non-fungible token. Dit is een uniek bestand dat opgeslagen staat op een blockchain. Ze zijn in de afgelopen periode een hype geworden in de wereld van crypto. In deze blog zullen we verder ingaan op de interessante NFT projecten van 2023 zodat je zelf kunt besluiten welke NFT te kopen.

Interessante NFT's

Nieuwe NFT’s die komen in 2023

Het is bij sommige van ons misschien nog niet bekend wat een NFT is en hoe dat in zijn werking gaat. We zullen daarom eerst toelichten wat het is en wat je ermee kunt. Om te beginnen staat het voor non fungible token hetgeen betekent dat het uniek is. Het is dus het tegenovergestelde van fungible.

Fungible is juist te vervangen op een eenvoudige manier. Kijk eens naar de euro of coca-cola waarvan er zoveel in omloop is. Een NFT kun je bijvoorbeeld vergelijken met toegangskaarten die je koopt voor het bijwonen van een concert of film. Deze toegangskaarten hebben een speciale code die ervoor zorgt dat je toegang hebt tot het concert. Het is dus niet hetzelfde als de overige toegangskaarten die in omloop zijn.

Populaire NFT collecties

Sinds 2017 zijn NFT’s gaan toenemen aan bekendheid door het spel Cryptokitties. Er komen steeds weer nieuwe ontwikkelingen erbij kijken in de wereld van cryptocurrency en NFT’s. NFT’s zijn niet hetzelfde als cryptocurrency. Je hebt wel cryptocurrency nodig om NFT’s te kopen.

Er zijn populaire NFT collecties beschikbaar waaronder Sorare die gefocust is op voetbal. Daarnaast kennen we Binance die het grootste exchange in Nederland is. Deze is niet gefocust op een speciale groep, maar juist op algemene zaken. Naast Binance zijn er ook andere algemene collecties zoals Dmarket en Opensea. Opensea is de eerste en dus ook de oudste NFT marktplaats. Bij Opensea kun je de meeste nieuwe NFT’s kopen.

Redenen om NFT’S te verhandelen

Steeds meer mensen stappen over tot het verhandelen van NFT’s. Ze hebben er zeker veel voordeel hierbij kunnen nuttigen. Een van de voordelen die hoort bij het verhandelen in NFT’s is dat NFT’s uniek zijn. Hierdoor kun je data verkrijgen over de NFT token. Het is bijna net zoals bij een kentekencheck. Je komt alles te weten over de vorige eigenaar.

Doordat de toekomstige eigenaar alle informatie over de vorige eigenaar te weten komt is er meer vertrouwen om die NFT tokens te kopen. Je weet dan precies in welke staat de NFT is. Omdat het vertrouwen toeneemt zal dit er ook voor zorgen dat de NFT token toeneemt in waarde.

NFT projecten

Populaire NFT’s 2023

Het is intussen al duidelijk wat een NFT is en hoe dat werkt. Intussen zijn er nu ook verschillende NFT projecten ontwikkeld die gericht zijn op samenwerking van NFT’s en het verhandelen van NFT’s. Veelbelovende NFT 2023 tokens zijn onder andere:

  • Enjin
  • Flow
  • Decentraland
  • Worldwide Asset Exchange
  • The Sandbox.

Enjin 

Enjin is een platform dat gericht is op gamen. Bij Enjin worden er digitale verzamelobjecten gemaakt voor gebruikers. Flow Blockchain is ook een gaming platform die ons terugleidt naar Cryptokitties. Deze blockchain is snel, schaalbaar en gedecentraliseerd. Dit maakt het voor gebruikers gemakkelijk om hierop te bouwen.

Decentraland 

Decentraland is een gedecentraliseerde blockchain die wordt aangedreven door de blockchain van Ethereum. De gebruikers van dit platform kunnen content en applicaties maken om er vervolgens geld mee te verdienen. In de games beschikken spelers over een virtueel stuk vastgoed. Dit wordt als NFT weergegeven.

Worldwide Asset Exchange 

De Worldwide Asset Exchange is eigenlijk een marktplaats voor NFT’s. Je kunt hier virtuele dingen creëren, verhandelen of kopen en verkopen. Dankzij technologie is het nu eenvoudiger om efficiënt transacties te doen. In principe kun je dit platform vergelijken met Bol.com. Echter, handelt deze in NFT’s en is uitsluitend gefocust op de game industrie.

The Sandbox 

Naast Decentraland is er ook een ander groot project die gespecialiseerd is in het creëren van een digitale wereld waar gamers in staat worden gesteld geld te verdienen door dingen te bouwen. Dit platform stelt gebruikers ook in staat om de creaties tot eigendom te maken. Als speler op dit platform ontvang je een beloning.

De beste platforms voor NFT collecties in 2023

Voor het verzamelen en verhandelen van de populaire nft collecties moet er wel uitgekeken worden naar de juiste handelsplatformen. Daar komen er steeds meer van bij, maar is het belangrijk om de beste voor uit te kiezen. We hebben hier in dit artikel het al eerder over de beste NFT websites gesproken.

Sorare (Voetbal platform)

Wie de ontwikkelingen op het gebied van sport zo een beetje aan het volgen is, zal wel op de hoogte zijn van de grote mate van interesse die ervoor bestaat uit alle lagen van de samenleving. Dat is ook te merken aan het handelsvolume van Sorare en behoort het daarom tot een van de toppers voor in 2023.

De dynamiek die het te bieden heeft voor het zelf kunnen verhandelen van eigen spelers of teams wordt door velen aangegrepen om aan hun eigen NFT collectie te werken.

Binance (Verschillende NFT’s)

Wat is eenvoudiger dan het combineren van een van de grootste cryptoplatforms met NFT? Bij Binance NFT is deze koppeling er gemaakt en is het verhandelen niet alleen weggelegd voor wallethouders van Binance zelf.

Er kan gekozen worden uit een ruime collectie die naast digitale kunstwerken, ook andere creaties bevat van ontwerpers uit de hele wereld. Dat geeft een grote meerwaarde aan Binance NFT. Er wordt gelijk ook de mogelijkheid geboden om zelf met creaties te komen en die te verhandelen.

Dmarket (Gaming platform)

Wie van plan is om zelf te bouwen een aan eigen metaverse, zal bij Dmarket op het juiste adres zijn voor een ruim aantal NFT collecties. Daar zorgen de vele partners wel voor waar Dmarket mee samenwerkt.

Naast dat er geen gebrek is aan unieke content, wordt die ook steeds aangevuld. Een waar paradijs dus voor NFT collecties. Er kan onder meer gekozen worden uit videogames, merken en andere takken binnen de entertainment industrie.

Opensea (Bekendste platform)

De digitale wereld heeft een ware revolutie op gang gebracht binnen de kunstwereld en wordt de mogelijkheid er geboden om zelf kunst te creëren. Dat wordt een stap verder gebracht met NFT’s en zijn er bij Opensea een groot aantal collecties te vinden.

Dat zijn allemaal unieke creaties en zijn er daartussen ook artiesten bij die veel potentie in zich hebben. Ideaal dus voor het opbouwen van een eigen collectie aan kunst die later flink in waarde zal toenemen.De vele interessante NFT projecten bieden dus voldoende mogelijkheden om zelf een collectie op te bouwen die niet alleen een uniek karakter heeft, maar ook de mogelijkheid biedt om in waarde toe te nemen.

Een waar alternatief dus voor het investeren in de cryptomarkt. Laat de aandacht daarbij ook gaan naar collecties die wat minder bekend zijn, maar veel potentie met zich meevoeren.

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang tot wel 12% rente per jaar op jouw crypto door middel van staking.

Bekijk hier hoeveel rente je kunt krijgen: