Wisselkoers.org

Beste NFT websites 

In de wereld van cryptocurrency komen er steeds nieuwe ontwikkelingen erbij kijken. Een recente ontwikkeling is bijvoorbeeld NFT websites.  

NFT staat voor Non-fungible token, een uniek bestand dat opgeslagen staat op een digitaal kasboek. Dit staat ook wel bekend als blockchain. In dit artikel willen we jou op weg helpen door jou de beste NFT websites toe te lichten.   

NFT websites

De beste NFT websites in 2023 

Zoals er al eerder is gezegd is een Non Fungible token een uniek bestand die te vinden is op een blockchain of een digitaal kasboek. Het is in principe een inwisselbaar, onvervangbaar digitaal eigendomscertificaat. We hebben in dit artikel uitgebreid besproken wat een NFT is, wellicht interessant om te lezen.

Het certificaat wordt digitaal gemaakt en vervolgens gekoppeld met een afbeelding of elk ander digitaal object. Hierna kun je dit certificaat registreren bij een blockchain. Ook dit is gekoppeld met de crypto wallet. Ook deze registratie heeft een koppeling met de wallet.  

 Om toegang te krijgen tot jouw wallet moet je een sleutel hebben. Anders gezegd is een NFT een certificaat met een ID, een link die je brengt naar een digitaal object en ook een handtekening van de maker.

Verschillende soorten NFT sites  

Er zijn verschillende soorten NFT sites beschikbaar waaronder Sorare, Binance NFT, Dmarket en Opensea. Opensea is de leider in NFT-verkoop en heeft verschillende digitale middelen op het platform. Het aanmeldingsprocedure en bladeren door het uitgebreide aanbod zijn geheel kosteloos bij Opensea.  

Behalve deze NFT trading sites zijn er ook andere sites zoals Axie Marketplace waar je online kunt gamen. Larva Labs/ CryptoPunks is ook een alternatieve NFT site die bekend is geworden door het virale CryptoPunks NFT project.  

Daarnaast kennen we ook NBA Top Shot Marketplace die een inval is van de National Basketball Association en Women’s National Basketball Association in de wereld van NFT. Zo zijn er nog meer van deze websites beschikbaar waaronder Rarible, SuperRare, Foundation, Nifty Gateway, Mintable en Theta Drop.  

NFT website apps

Bij de beste NFT websites horen er ook apps bij die de wereld van NFT’s letterlijk binnen handbereik brengen. De bekendste kunnen als volgt worden omschreven:

  1. Sorare
  2. Dmarket
  3. Opensea

Sorare NFT app

Bij Sorare gaat het er allemaal om, dat de wedstrijden en alles eromheen op de voet gevolgd kunnen worden. Dat is ook waar de app bij van te pas komt en is het mogelijk om niet alleen wedstrijden mee te kunnen volgen via de mobiel. Voor veilingen worden er reminders gestuurd en wordt er ook van de verschillende spelers de nodige informatie verstrekt.  

De aanschaf van spelers wordt eenvoudiger dankzij de listing van goedkoopste spelers op de markt. Zo kunnen beslissingen omtrent aan- en verkopen snel worden genomen. Om daar een handje mee bij te helpen, komt de Sorare app met de optie om voor favoriete spelers een notificatie in te stellen wanneer de prijs tot onder een bepaald niveau daalt. 

Dmarket NFT app

Vanuit het gemak van de mobiel maakt de Dmarket app het mogelijk om attributen voor favoriete games aan te schaffen en ook te verkopen wanneer de prijs er juist voor is. Er kan daarbij gebruik worden gemaakt van de aanwezige zoekfilters. 

Er wordt via de app ook gelijk melding gemaakt van veranderingen op de markt. Belangrijk voor het verrichten van aankopen is het bijhouden van de balans en moet ook het inventaris in de gaten worden gehouden. Dat is allemaal zichtbaar met app en is het menu overzichtelijk weergegeven. Er zijn ook links aanwezig om blogs en overige informatie te bekijken. 

Opensea NFT app

Als het grootste NFT platform, mag het niet achterblijven met de ontwikkelingen. De Opensea app komt met een overzichtelijk menu die het mogelijk maakt om te kiezen uit een groot aantal categorieën. Omdat voorkeuren nu eenmaal verschillen, kunnen collecties die interessant gevonden worden, aan het lijstje worden toegevoegd van voorkeuren die via de app kunnen worden gevolgd. 

Ook voor het aankopen van zeldzame NFT’s kan er op de app worden gerekend. De laatste ontwikkelingen op de NFT markt worden er ook weergegeven. 

NFT trading sites 

Door de stijgende populariteit van NFT’s, zijn er meer NFT trading sites beschikbaar. Die weten zich vaak te onderscheiden door de aparte diensten die er aangeboden worden. Zo zijn er  websites waar je virtuele katten oftewel cryptokitties kunt kopen en verkopen. 

Binance NFT marktplaats

De meest bekende NFT Trading site hierbij is OpenSea. Gelijk de grootste op de markt en was het OpenSea die het eerste handelsplatform voor NFT was. De beste NFT trading sites voor 2023 kunnen verder aangevuld worden met:

  1. Nifty Gateway
  2. Binance NFT
  3. Sorare
  4. Dmarket

Nifty Gateway

Er wordt bij deze trading site de nadruk gelegd op het verhandelen van digitale kunst en zeldzame verzamelobjecten. Om voor meer variatie te zorgen in het aanbod, zijn er samenwerkingen aangegaan met toonaangevende en innovatieve merken. 

Dit zorgt voor een uitgebreidt en gevarieerd portfollio waarbij de kans groot is voor het vinden van NFT’s die later met winst doorverkocht kunnen worden

Binance NFT

Geen onbekende naam binnen de cryptowereld, maar langzaam ook niet meer weg te denken als NFT trading platform. Zoals van Binance gewend is, wordt er een compleet pakket aangeboden van NFT’s die betrekking hebben op kunst, sport, entertaintment en verzamelobjecten. 

Het voordeel van Binance NFT is dat betalingen er geen stagnatie oplopen. Iedereen met een Binance account kan zonder problemen fiat geld omzetten in NFT’s.

Sorare

Sport trekt altijd aan en kan er bij Sorare een eigen team of individuele spelers worden aangeschaft. Dat biedt unieke mogelijkheden omdat er met NFT’s wordt gewerkt. Net als in het echt, kunnen spelers of teams later weer met een flinke winst worden doorverkocht. 

Het gaat dus om een NFT trading platform waar de dynamiek voor een groot deel afhangt van de prestaties die de verschillende teams ten dage leggen.

Dmarket 

Wie een liefhebber is van games en de virtuele wereld waarin dat allemaal zich aan het afspelen is, zal bij Dmarket ruim an trekken komen. 

Er kunnen namelijk artikelen verhandeld worden die van toepassing zijn in de games en kan er met het verhandelen ook nog wat worden verdiend. Mede door de invloed van de corona pandemie, is de belangstelling in Dmarket sterk gestegen.

Op zoek naar de beste NFT websites zal het dus niet moeilijk meer zijn om de juiste keuze te maken. Net als binnen de cryptomarkt, is ook die van NFT’s super dynamisch en komen de NFT apps daarom goed van te pas. Belangrijk is het altijd om uit te kijken naar de beste manier om NFT’s aan te schaffen. Dat kan bijvoorbeeld via iDEAL bij Bitvavo.

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang tot wel 12% rente per jaar op jouw crypto door middel van staking.

Bekijk hier hoeveel rente je kunt krijgen: