Wisselkoers.org

Welke NFT Kopen?

Wat is een NFT? NFT staat voor “non-fungible token”. Non fungible betekent dat het uniek is en dus niet vervangen kan worden. Geen twee NFT’s zijn dus hetzelfde. Het token gedeelte betekent dat het digitaal is en wordt beschermd met blockchain-technologie. 

NFT’s kunnen digitale kunstwerken en andere verzamelobjecten zodanig transformeren dat je erin kunt handelen op de blockchain via verschillende NFT websites.  Maar welke NFT zou je moeten kopen? 

welke nft kopen

Welke NFT zou ik moeten kopen?

NFT’s worden gekocht en verkocht via een speciaal gebouwde NFT websites voor digitale activa.  Deze marktplaatsen kunnen worden gebruikt om een NFT crypto te kopen tegen een vaste prijs of de NFT’s kunnen worden geplaatst op een veiling.  Op dit moment zijn er bijna duizenden NFT’s beschikbaar voor beleggers en het aantal blijft toenemen. Maar welke NFT’s zou je moeten kopen in 2023? 

Hieronder volgen er enkele van de beste NFT’s om te kopen: 

  • Bored Ape Yacht Club
  • CryptoPunks
  • Doodles

Bored Ape Yacht Club

Bored Ape Yacht Club bestaat uit bijna 10.000 unieke NFT’s. Deze NFT’s zijn beschikbaar op de Ethereum blockchain. De Bored Ape Yacht heeft een toename van meer dan 300% geregistreerd en is dus een van de meest gevraagde NFT-collecties. 

CryptoPunks

Een andere set van NFT’s die erg populair is, is CryptoPunks. Van CryptoPunks zijn er ongeveer 10.000 NFT’s in de collectie. De volledige collectie is bijna 10.000 ETH munten waard en is daarmee een van de meest aantrekkelijke groepen van NFTs.

Doodles

Doodles zijn NFT’s met kunst van Burnt Toast. Deze NFT’s zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, kenmerken en maten. De NFT’s van Doodles hebben een verzamel grootte van 10.000 munten. De collectie is meer dan 3.000 ETH munten waard.

Interessante NFT’s – Waar koop je ze?

Nu je weet welke enkele van de beste NFT’s zijn, vraag je je misschien af waar je een NFT kan kopen. Er zijn verschillende platformen waar je interessante NFT’s kunt kopen. Hieronder worden er enkele platformen omschreven. 

Sorare – Voetbal NFTs’s kopen

Sorare is een blockchain fantasie voetbalspel op Ethereum dat gebruik maakt van NFT’s om spelers te symboliseren als crypto-verzamelobjecten in de vorm van digitale ruilkaarten. Omdat voetbal wereldwijd een van de populairste sporten is, groeit deze fantasie voetbal spel heel snel. Gebruikers op het Sorare NFT platform kunnen hun favoriete spelers verzamelen, kopen en verkopen in de vorm van NFT’s. 

Sorare heeft zelfs de rechten van enkele Europese giganten zoals Juventus, Bayern München, Atletico Madrid en zelfs de Koreaanse Liga. De Sorare NFT-game biedt dus een wereldwijde fantasie voetbalervaring als geen ander.

Binance – Ruim aanbod aan NFT’s

De Binance NFT Marketplace brengt kunstenaars en crypto enthousiastelingen samen op één platform om NFT’s te maken en te verhandelen. Het is dus een marktplaats die verschillende vormen van digitale kunstwerken en verzamelobjecten aanbiedt. 

Het platform biedt gebruikers de mogelijkheid om nieuw gecreëerde en gestorte NFT’s te kopen. Om een NFT crypto te kopen is het belangrijk om te weten dat je eerst een Binance account moet aanmaken. Het platform beschikt over 3 productlijnen: marktplaats, evenementen en mystery boxen.  Tenslotte biedt de Binance NFT marketplace hun gebruikers de hoogste liquiditeit om NFT’s te lanceren en te verhandelen.

DMarket – Verschillende metaverse NFT’s

DMarket is een marktplaats om virtuele items te verhandelen voor het bouwen van metaverses. Het platform is vooral bekend onder game ontwikkelaars, streamers en gamers. DMarket verbindt de entertainmentindustrie met de wereldwijde metaverse. Dit doen zij door een cross-chain platform te creëren dat meerdere metaverses verzamelt voor merken, influencers, videogames en eSports-organisaties. 

Drop mechanics op Dmarkets platform maken het mogelijks voor gebruikers om NFT-items te ontvangen. Dit kan bijvoorbeeld door het volgen van een livestream of meedoen met een meta-game. Het handige van DMarket is dat het beschikt over mobiele apps voor zowel iOS en Android. Verder biedt het verschillende betaalmethoden voor gebruikers om hun handelswinsten te verzilveren zoals Visa/MasterCard, PayPal, Skrill en andere prominente methoden.

NFT kopen OpenSea

OpenSea is de eerste en ook een van de grootste open marktplaatsen voor NFT’s, maar eenvoudiger gezegd kan je OpenSea beschouwen als eBay voor digitale objecten en verzamelobjecten. Je kan heel wat leuke dingen doen op OpenSea. Het meest voorkomende is natuurlijk het verhandelen, verkopen of kopen van NFTs van verschillende soorten. Je kan het platform echter ook gebruiken om meer informatie te krijgen over de NFT-markt of om nieuwe projecten te ontdekken. 

Het platform wil ontwerpers en ondernemers meer mogelijkheden bieden door een open digitale economie te helpen opbouwen. Het OpenSea leiderschapsteam is afkomstig van Google, Palantir, Lyft, Uber, Stanford en Berkeley.

Welke Populaire NFT collecties kopen?

NFT Crypto collecties kunnen worden geslagen op NFT-marktplaatsen. NFT-marktplaatsen zijn platforms gebouwd op een blockchain om te creëren en te verhandelen met andere gebruikers. Crypto collectibles zijn waardevolle bezittingen waar verzamelaars, cryptomagnaten of handelaars naar op zoek zijn. Collectibles kunnen items zijn van games, kunst, muziek en veel meer. Ze worden collectibles genoemd omdat ze meestal beperkt zijn en verkocht worden voor hoge bedragen. Collectibles brengen verschillende voordelen met zich mee, het belangrijkste is natuurlijk liquiditeit. 

Met verschillende collectibles is het moeilijk om te zeggen wat de beste NFT projecten zijn. Enkele populaire NFT-collecties die je zeker in de gaten moet houden zijn onder andere Bored Ape Yacht Club, CryptoPunks, Doodles, The Sandbox en Mutant Ape Yacht Club. Er is geen vaste regel om uit te maken welk collectible in waarde zal stijgen en welk niet. Maar het vroegtijdig opmerken van een nieuwe NFT-trend kan later veel opleveren. 

Het is lastig om te voorspellen welke NFT meer waard zal worden. De waarde hiervan is namelijk gebaseerd op de vraag en aanbod. Hoe groter de vraag voor een bepaald aanbod, hoe hoger de prijs ervan kan stijgen. De vraag bepaalt dus de prijs en dat is moeilijk om te voorspellen. Dat maakt het ook een stuk uitdagender om op het juiste moment een bepaalde NFT te kopen of verkopen. NFT’s staan aan het begin van hun ontwikkeling. Het is veelbelovend, maar er zijn ook risico’s in het investeren. Ga dus voorzichtig te werk en blijf de ontwikkeling van NFT’s in de gaten houden.

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang tot wel 12% rente per jaar op jouw crypto door middel van staking.

Bekijk hier hoeveel rente je kunt krijgen: