Wisselkoers.org

NFT kopen met iDEAL

Betalingen met iDEAL verrichten is al bekend bij velen en gaat het om een betalingsmethode die met vele gemakken komt. Waarom dan ook niet combineren met NFT´s? Dat zal namelijk een wereld laten opengaan waar digitale assets gekocht kunnen worden. 

En voor alle duidelijkheid: met iDEAL zelf kunnen er geen NFT´s aangeschaft worden. Het gaat in deze om het gemak die iDEAL te bieden heeft om van fiat geld over te gaan naar crypto en andere digitale assets als NFT projecten.

NFT Ideal

iDEAL gebruiken voor je NFT aankopen 

Maar wat is een NFT dan? Voordat er met iDEAL om NFT´s aan te schaffen, moet het duidelijk zijn wat er achter deze digitale assets schuilt. NFT staat voor Non-Fungible Tokens en is dat niet meer dan een eenmalige identificatiecode die als een digitaal contract fungeert. Aan zo een digitaal contract kan er vervolgens een fysiek object, maar vaker een virtuele aan worden gekoppeld.

Een NFT is dus het best te vergelijken met een eigendomsakte die door een daarvoor bevoegde instantie of persoon is afgegeven. En dat maakt een wereld van mogelijkheden open waar er ook geïnvesteerd kan worden in de crypto markt, maar kunnen er ook gewoon heuse aankopen worden verricht binnen de digitale wereld.  

Om ermee te beginnen, moet er eerst Ethereum wordt gekocht op Bitvavo. Ethereum wordt namelijk geaccepteerd als de crypto bij uitstek om NFT mee aan te schaffen. Bij het ontwerp van meeste NFT´s wordt er namelijk uitgegaan van ERC-721 en dient deze ook als basis voor het Ethereum-netwerk. 

NFT kopen met iDEAL op Bitvavo

Wie nog geen account heeft bij Bitvavo, zal er wel eerst eentje moeten aanmaken voordat de stap iDEAL gebruiken voor je NFT aankopen kan worden gestart. Voor het opslaan van de aangekochte Ethereum kan er gebruik worden gemaakt van de door hun aangeboden wallet. Daar kan de ETH worden bewaard.

Bij Bitvavo wordt er de mogelijkheid geboden om middels iDEAL geld via de bank over te maken en er vervolgens crypto mee aan te schaffen. Omdat iDEAL nu eenmaal wordt gebruikt door alle Nederlandse banken, is het eenvoudig om de digitale markt te betreden. Er is voor de eerste stap zelfs geen specifieke kennis nodig en is daarmee ook al de basis gelegd voor het betreden van de wereld van NFT´s. 

Betalen met iDEAL voor NFT’s – Wat zijn de mogelijkheden?

Omdat een NFT beschouwd mag worden als een digitaal eigendom contract, kunnen er verschillende assets mee gekocht worden. Het is daarom belangrijk om op de hoogte te zijn van de mogelijkheden. We hebben hier ook een interessant artikel geschreven over de beste NFT websites.

De volgende platformen zijn interessant om te bekijken welke NFT’s je zou willen kopen.

Binance NFT – Groot aanbod aan NFT’s

Binance is een van de grootste crypto platforms en is het daarom niet vreemd dat er ook NFT’s worden aangeboden. Er wordt bij Binance NFT aan artiesten en ontwerpers de mogelijkheid geboden om er hun creaties aan te bieden. Dat zorgt voor een variëteit waar crypto enthousiastelingen gretig gebruik van maken. 

Er zijn naast de creaties, ook een marketplace aanwezig waar er NFT’s van verschillende ontwikkelaars kan worden aangeschaft. Een Mystery Box aanschaffen voor het kunnen winnen van zeldzame NFT’s hoort ook tot de mogelijkheden bij Binance NFT.

Sorare NFT

Sorare – Voetbal NFT’s direct kopen met iDEAL

Binnen de sportwereld staat er ook veel data beschikbaar en zit er daar veel waarde in. Dat kan met NFT dus worden gekapitaliseerd en wordt er bij Sorare gebruik gemaakt van virtuele voetbalteams. Die kunnen met NFT’s gekocht en beheerd worden. 

Er wordt natuurlijk ook de mogelijkheid geboden om teams met elkaar te ruilen en weer te verkopen. Sorare biedt iedereen zo de mogelijkheid om een eigen voetbalteam te bezitten en managen.

Dmarket – Meta NFT’s te koop

Er wordt steeds meer gesproken over de mogelijkheden die de metaverse te bieden heeft. Om zo een wereld op te bouwen zijn er natuurlijk veel virtuele goederen nodig en de technologieën om die allemaal in de metaverse te kunnen gebruiken en toepassen. 

Op Dmarket kan al het nodige worden aangeschaft en ook nog verhandeld. Dit zorgt voor een dynamisch handelsplatform waar er zeker met de juiste aanpak winst uit te halen valt. 

Opensea – Veelgebruikte NFT platform

Waar de meeste NFT-platforms zich specialiseren in een bepaalde categorie van virtuele goederen, is het bij Opensea anders gesteld. De veelzijdigheid van de op dit platform te vinden goederen maken het bij uitstek geschikt voor personen die graag over een breed vlak hun portfolio willen uitbreiden. Van kunstwerken tot ruilkaarten, het is wel op Opensea te vinden. Naast het kopen, kan er ook worden verkocht en zelfs NFT’s worden gemaakt. 

Door gebruik te maken van iDEAL kan er dus een belangrijke stap worden genomen in de richting van de NFT –markt. NFT´s kopen met iDEAL zal bij voorkeur via Bitvavo gebeuren en kan er met de daar gekochte Ethereum vervolgens rondgekeken worden waar en welke NFT´s gekocht zullen worden. Investeren in digitale goederen is dé nieuwe trend binnen de investeringswereld en wordt het dankzij iDEAL binnen handbereik van eenieder gebracht.

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang tot wel 12% rente per jaar op jouw crypto door middel van staking.

Bekijk hier hoeveel rente je kunt krijgen: